تیپ بندی تیر و ستون : فیلم آموزشی تهیه دیتیل اجرایی تیر و ستون بتنی
ویدئویی که در پلیر بالا مشاهده می کنید تنها پیش نمایش این فیلم آموزشی است! برای دریافت کامل محصول از لینک پایین مقاله اقدام نمایید
حتماً در کارگاه های ساختمانی نقشه های سازه ای پروژه ها را دیده اید که با چه جزئیات دقیقی ترسیم شده اند. اگر کمی بیشتر روی این نقشه ها ریز شویم، متوجه خواهیم شد که سایز آرماتورها، فاصله ها، طول ها، محل قطع، خم و وصله ها و… دارای نظم و تیپ بندی خاصی هستند. استفاده از تیپ بندی تیر و ستون باعث خواهد شد نقشه جزئیات کمتر و ساده تری داشته باشد و هزینه های جانبی اجرای آن به مراتب کاهش یابد.
تیپ بندی تیر و ستون در چه مرحله ای از طراحی سازه است ؟
تیپ بندی تیر و ستون از آخرین مراحل طراحی سازه می باشد. در این مرحله ما مقاطع سازه خود را نهایی خواهیم کرد. سپس با توجه به ضوابط آیین نامه و با در نظر گرفتن اصول اجرایی دیتیل اجرایی المان های سازه را ترسیم خواهیم کرد و در نقشه های اجرایی به کار خواهیم برد.
چرا اغلب مهندسین در تیپ بندی مشکل دارند؟
چیزی که ما در آیین نامه ها می خوانیم را باید با اصول اجرایی و کارگاهی ترکیب کنیم. نمی شود فقط با مسلط بودن به آیین نامه، سازه ای را طراحی کرد. یک مهندس طراح قوی باید به طور همزمان به ضوابط آیین نامه و اصول اجرایی تسلط داشته باشد.
در واقع هدف مهندس طراح در حین کار با ایتبس، دست یافتن به مقاطعی است که با کوچکترین ابعاد و کمترین میزان مصرف مصالح برای باربری سازه جوابگو باشند (رنگ المان های سازه ای در نرم افزار Etabs سبز یا زرد رنگ شود). در صورتی که مهندس محاسب فقط این مسئله را (بدون در نظر گرفتن مسائل اجرایی و کارگاهی) مد نظر قرار دهد، تنوع زیاد در ابعاد مقاطع ستون ها و تیرها، تعداد و سایز میلگردها مشکلات اجرایی متعددی را نظیر موارد را منجر خواهد شد:
- اغلب اکیپ های اجرایی اسکلت (آرماتور بند و قالب بند) به قرائت نقشه های اجرایی مسلط نبوده و دستورات را از یک سرکارگر یا مهندس گرفته و اجرا می کنند. در صورتی که ابعاد پروژه بزرگ و تنوع مقاطع و آرماتورها زیاد باشد، احتمال افزایش خطای انسانی بیشتر خواهد شد.
- عدم وجود مقاطع تیپ بندی شده در یک طبقه از سازه، هزینه های قالب بندی پروژه را برای کافرما افزایش خواهد داد ،حتی ممکن است به نحوی هزینه ی مالی آن از صرفه جویی مالی حاصل از عدم تیپ بندی مقاطع، تجاوز کند.
- مونتاژ و دمونتاژ متناوب های قالب ها (مخصوصاً قالب های چوبی) سبب فرسودگی زود هنگام آن ها خواهد شد که مسلماً باب میل پیمانکار اسکلت بندی نخواهد بود. همین طور تکرار این فرآیند در طبقات، سبب کاهش سرعت اجرا و عقب افتادن پروژه از برنامه زمان بندی خواهد شد.
- عدم تیپ بندی سایز و تعداد آرماتورهای ستون ها و تیرها می تواند ضایعات (پِرتی) میلگردها را افزایش داده و کارفرما را متحمل هزینه های اضافه کند. توجه شود که تیپ بندی طول آرماتورها می تواند در هنگام تهیه دستور برش توسط مهندس مجری کنترل گردد.
با این ویدئو آموزشی چه موضوعاتی را یاد میگیرم؟
در این دوره ویدئویی به تیپ بندی تیر و ستون و تهیه دیتیل آرماتورگذاری آن ها در سازه های بتنی خواهیم پرداخت.
1.نهایی کردن مقطع ستون ها
2.نهایی کردن مقطع تیرها
3.تهیه دیتیل اجرایی تیرها شامل:
– تعیین آرماتورهای سراسری
– تعیین آرماتورهای تقویتی
– محل وصله ها و جزئیات اجرایی
– خاموت تیرها
4.تهیه دیتیل اجرایی ستون ها شامل:
– تعیین طول آرماتورهای انتظار پی
– تعیین طول آرماتورهای طبقات
مدت آموزش : 105 دقیقه
مسیر یادگیری برای حرفه ای شدن
-
6
-
7
-
8
-
تیپ بندی تیر و ستون : فیلم آموزشی تهیه دیتیل اجرایی تیر و ستون بتنی
-
10
-
11
-
12
-
مطلبی میخواهید که نیست ؟ از ما بپرسید تا برایتان محتوا رایگان تولید کنیم!
- ارسال سوال برای تولید محتوا
سلام جسارتا با عنایت به اینکه عضویت ویژه دارم ولی امکان دانلود رو ندارم یعنی تو پنلم هست ولی دانلود نمیشه
پاسخ دهید
سلام جناب مهندس
لینک دانلود رو من چک کردم مشکلی نداره، شما یا مرورگرتون رو عوض کنید یا کلید های ctrl+shift+R رو باهم بگیرید و مجدد امتحان کنید. اما اگر باز هم مشکلتون برطرف نشد حتما از طریق خانم مهندس شیخ زاده، پشتیبانی فنی پیگیری کنید.
شماره تلگرام: ۰۹۳۳۶۴۷۴۳۸۵
پاسخ دهید
سلام خانم مهندس من آموزش را خریداری کردم لینک هارو برام ایمیل میکنید؟
پاسخ دهید
سلام روزتون بخیر مهندس خاقانی عزیز به ایمیلتون مجدد ارسال شد. موفق باشید.
پاسخ دهید
سلام مهندس من آموزش را خریداری کردم داخل پنل کاربری ام هست ولی دانلود نمیشه میشه مشکلشو بفرمایید چیه؟؟
پاسخ دهید
با سلام خدمت شما لینک تست شد مشکلی نداشت مجدد براتون ایمیل شد چک بفرمایید. باتشکر
پاسخ دهید
با سلام خدمت اساتید عزیز . من یک سازه بتنی در سپ یا ایتبز مدل کردم و مقطع ستون ها را با ارماتور، خودم در قسمت SECTION DESIGNER تعریف کردم و حالت را بر روی CHEK قرار دادم و تیر ها را هم فقط ابعاد مقطع را مشخص کردم وروی حالت DESIGN قرا دادم و نرم افزار به من درصد ارماتورهای بالا وپایین مقطع را داده ولی وقتی من این ارماتورهایی را که نرم افزار مشخص کرده در قسمت SECTION DESIGNER در تیرها قرار میدهم و حالت را روی چک کردن قرار میدهم وبعد دوباره چک میکند تمام مقاطع تیر ها را با همان ارماتورهایی که خودش طراحی کرده بود همه تیرها رو قرمز میکنه ممنون میشم اگر راهنمایی بفرمایید با سپاس
پاسخ دهید
با سلام. برای ستونها هم میتوان از حالت check استفاده کرد هم از design. ولی تیرها فقط قابلیت design دارد…
پاسخ دهید
سلام
یک پیشنهادی داشتم برای تیم مهندسی سبز سازه.
زمانی که دانشجو بودیم توی دانشگاه استاد درس طراحی سازه های بتن ما یک حرکت زیبایی انجام داده بود بنظرم شما هم انجام بدین و توی سایت حتی پولی هم شده بذارید برای دانلود.
برای هر عضو ساختمان یک فلوچارت طراحی تنظیم کرده بود.اگر پیدا کردم براتون ارسال میکنم. خیلی از کنترل های مهم رو هم توی مسیر فوچارت طراحی گذاشته بود. شبیه فلوچارت های برنامه نویسی if و or داشت به همراه فرمول های طراحی. ACI یه مدل فلوچارت خیلی ساده توی Simplified Design گذاشته منتها بسیار ساده و بدون فرمول هستش.
خیلی خوب میشه شما قرار بدین چونکه به تیم مهندسیتون خیلی اعتماد دارم. میتونیم ازش استفاده بکنیم.
باز میگم فلوچارت خوبی درست بکنید بشدت استقبال میشه و هر چقدر هزینش باشه خود بنده اولین شخصی هستم که اقدام به خرید میکنم.
منتظر پاسختون هستم.
ممنون
پاسخ دهید
سلام مهندس جان، ممنون از پیشنهاد خوبتون، این موردی که شما فرمودید حتما نیازسنجی خواهد شد و در صورتیکه مورد استقبال سایر مهندسین قرار بگیرد حتما آماده خواهد شد. موفق باشین
پاسخ دهید
یک نمونه از فلوچارتهای تیر و ستون رو آپلود کردم. امیدوارم مفید باشه برای همه.
https://drive.google.com/file/d/1haCDwt91dX7p3OWuBA9cX6vsXUdGkfbO/view?usp=sharing
پاسخ دهید
سلام خسته نباشین من میخواستم این آموزشو بخرم ولی لینکش اصن فعال نیس میشه لینک خریدشو برام بفرستین ایمیلم ممنون میشم.
پاسخ دهید
سلام وقت بخیر
صبور باشید
در حال بروز رسانی وبسایت هستیم.
پاسخ دهید
عرض سلام و ادب. راه حل مشکل شناسایی مقاطع فولادی ساخته شده در SD ایتبس به عنوان غیر فشرده چیه؟ ممنون میشم یه مقاله یا فیلم در موردش بذارین چون مشکل بسیاری ازمهندسان تازه کار و حتی قدیمیه.
پاسخ دهید
با سلام. در آینده حتما در مورد این موضوع نیز مطالبی روی سایت قرار خواهد گرفت. ممنون از اینکه مارو دنبال میکنین.
پاسخ دهید
سلام،خسته نباشید،من مهندس عمران هستم،وبا برنامه ایتبز آشنایی دارم،منتها میخوام به شکل حرفه ای یاد بگیرم،ببخشید اینجا پیام دادم چون راه ارتباطی دیگه ایی بلد نبود،میشه کمکم کنید
پاسخ دهید
سلام. ما هم هدفمون اینه که در این سری از ویدئوهای کوتاه مدت به طور حرفه ای طراحی سازه هارو برای افرادی که کار کردن با نرم افزار بلد هستند آموزش بدیم. سبزسازه دنبال کنین…
از مقالات رایگان سایت نیز در حال حاضر می تونید استفاده کنین…
پاسخ دهید
با سلام
لطفا یک پکیج کامل اموزش طراحی سازه های بتنی وفولادی از مبتدی تا پیشرفته تهیه کنید تا استفاده کنیم. به این شکل که فیلم ها پراکنده معرفی نکنید تا سر در گم نشویم که کدام انتخاب کنیم.
باتشکر از سایت خوب سبز سازه
پاسخ دهید
سلام مهندس جان
در حال آماده سازی هستیم ولی آماده کردن پکیج ۰ تا ۱۰۰ مقداری زمانبر هستش که در ماه های آتی حتما منتشر خواهد شد. فعلا از مقالات سایت و ویدئوهای کوتاه استفاده کنید. براتون آرزوی موفقیت میکنم ممنون از اینکه سبزسازه دنبال می کنید.
پاسخ دهید