
- تعداد صفحات: 18
- سطح لازم برای درک مطلب: ترم 7 کارشناسی
- آخرین ویرایش: سال 1398
- ناشر: ایستا سازه قهستان
- شابک: 1-3-97723-622-978
- تولید کنندگان محتوا:
21 هزار تومان
دریافت این کتاب الکترونیک تولید کنندگان آموزش
تحلیل تاریخچه زمانی چیست؟
همانطور که می دانید برای برآورد نیرو های داخلی و تغییر شکل های اجزای سازه در اثر زلزله، لازم است سازه به یکی از روش های مورد تایید آیین نامه تحلیل شود اما کدام روش تحلیل؟ تحلیل دینامیکی خطی تاریخچه زمانی چه تفاوتی با تحلیل دینامیکی طیفی دارد؟بارگذاری تحلیل تاریخچه زمانی خطی در ایتبس به چه صورتی است؟
در این مقاله جامع ابتدا مفهوم تحلیل تاریخچه زمانی را بیان می کنیم و تحلیل تاریخچه زمانی در ETABS را با کمک نرم افزارهای seismosignal و exel بررسی می کنیم.
این صفحه تنها بخش کوتاهی از این ایبوک جامع می باشد متن اصلی این ایبوک را منطبق بر فهرست مطالب، دانلود کنید. در کنار ایبوک یک ویدئو جامع 2 ساعتی که مخصوص این مقاله فوق العاده ضبط شده است را هم دانلود خواهید کرد البته قسمت کوتاهی از این ویدئو را در همین صفحه می توانید مشاهده کنید.
روش های تحلیل سازه که در بند 2-3 از استاندارد 2800 بیان شده اند به شرح زیر می باشد:
برای بیان تفاوت تحلیل تاریخچه زمانی خطی با سایر روش های تحلیل سازه بهتر است ابتدا شناختی از دامنه کاربرد هریک از انواع تحلیل داشته باشیم:
به صورت کلی می توان چنین بیان داشت که روش تحلیل تاریخچه زمانی جزء روش های بسیار دقیق می باشد. هرگاه نیاز به ارزیابی های خاص در سازه ها داشته باشیم روش تاریخچه زمانی انتخاب بسیار مناسبی است. اما همین بالا بودن دقت موجب شده که عملیات محاسباتی بر اساس این روش پیچیده بوده و نیاز به تجربه بالایی در تفسیر نتایج داشته باشیم. با توجه به دشواری های انجام تحلیل تاریخچه زمانی برای ارزیابی دقیق سازه ها و نیاز به تجربه بالا جهت تفسیر نتایج، امروزه تحلیل استاتیکی غیر خطی موسوم به تحلیل پوش اور به سرعت در حال توسعه و گسترش است. با توجه به سادگی این روش و دقت مناسب آن، به نظر می رسد می تواند به عنوان جایگزینی مناسب برای تحلیل تاریخچه زمانی خصوصا در ساختمان های کوتاه و میان مرتبه باشد.
پیش از ورود به بحث اصلی بهتر است با تعاریف پایه زیر آشنا شویم.
شتاب نگاشت: گراف خروجی از یک شتاب نگار میباشد. شتاب نگاشت رکوردی از حرکت زمین در یک ایستگاه اندازهگیری است و به صورت تابعی از زمان میباشد.
شتاب نگار: شتاب زمین را بهعنوان تابعی از زمان ثبت میکند. آنها به گونهای تنظیم شدهاند که هرگاه شتاب حرکت زمین از یک حد شتاب معین تجاوز کند، شروع به کار کنند.
در شکل زیر یک شتاب نگاشت تصحیح نشده را مشاهده میکنید.
در گراف فوق L,T و V که با فلش نشان داده شدهاند بیانگر چه هستند؟
در این بخش در نظر داریم تا مراحل مختلف تنظیمات را در نرم افزار etabs به صورت گام بندی شده بررسی نماییم . اما قبل از آن باید کار های محاسباتی در نرم افزار seismosingnal و exel انجام شود که گام بندی این مراحل، از قرار زیر است:
برای انجام تحلیل تاریخچه زمانی نیاز داریم تا از مراجع معتبر داده های عددی زلزله های گذشته را به دست آوریم. در ایران، سایت مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن و همچنین در سطح جهانی وبسایت PEER برای اخذ رکورد زلزله های مربوطه به کار میرود. توجه داشته باشیم که باید نزدیکترین رکودهای شهرها به کانون زلزله را انتخاب کنیم.
رکوردهای دریافتی از وبسایت ها داده های خام هستند. برای فراخوانی رکوردها باید محاسباتی انجام داد و پس از تعیین ضریب مقیاس و ضریب نهایی، فایل نرمالیز شده توسط نرم افزار Seismosignal را به نرم افزار ETABS فراخوانی کرد.
رکوردهای دریافتی به صورت فایل های Note Pad می باشند. پیشتر هم گفته شد که ما تنها به مولفه های L و T نیاز داریم، پس تنها همین دو مولفه را جداگانه در دو فایل ذخیره می کنیم. (مثلاً Earthquake-T و Earthquake-L )
فایل های Note Pad چند ستونی را بهتر است با استفاده از برنامه row2col بصورت تک ستونی درآورد.
ادامه کار را در نرم افزار Seismosignal پی میگیریم. فایل Note Pad تک ستونی شده را از منوی open فراخوانی میکنیم.
پیش فرض های Seismosignal در اغلب موارد صحیح هستند. ولی برای درک بهتر گزینه ها و جلوگیری از خطر اشتباه بهتر است بر اساس شماره بندی در شکل فوق به یک سری نکات توجه کنید. این نکات را به همراه مراحل انجام تنظیمات را در متن اصلی ایبوک مطالعه کنید.
ویدئو زیر تنها بخش کوتاهی از ویدئو جامع دوساعتی است که می توانید آن را در بخش دانلود های همین صفحه، دانلود کنید.
تعریف نمودار شتاب زمان برای نرم افزار بصورت زیر می باشد.
در این قسمت باید از طریق گزینه BROWSE فایل مورد نظر را که اصلاح نموده ایم فراخوانی کنیم. در واقع در این قسمت فایل نرمالیز شده توسط نرم افزار Sismosignal را به ETABS معرفی می کنیم. سایر تنظیمات مطابق پیشفرض برنامه بودن و نیازی به تغییر ندارد.
هنگامی که با این روش رکوردها برای نرم افزار معرفی می شوند، بهتر است با کلیک بر روی گزینه Convert to User Defined برای همیشه فایل را به حافظه ETABS منتقل کنیم. در غیر این صورت زمانی که لازم باشد فایل از یک سیستم رایانه ای به سیستم دیگری انتقال یابد بایست حتماً فایل های Note Pad نیز همراه آن منتقل شود. با کلیک بر گزینه Convert to User Defined پنجره زیر ظاهر میشود. پس از کنترل مجدد اطلاعات و تایید آن، اطلاعات رکورد در حافظه نرم افزار ذخیره خواهد شد.
روند همپایه سازی در تحلیل تاریخچه زمانی مشابه با همپایه سازی تحلیل دینامیکی طیفی می باشد. به طوری که پس از آنالیز و به دست آمدن نیروهای برش پایه دینامیکی، برش پایه حاصل از تحلیل استاتیکی معادل را به آن تقسیم می کنیم و ضریب همپایه سازی به دست می آید.
آیا امکان انجام تحلیل تاریخچه زمانی غیر خطی در نرم افزار ETABS وجود دارد؟
در نهایت میتوان چنین بیان داشت که مخاطب با مطالعه این مقاله تا حد بسیار زیادی با مفاهیم پایه تحلیل تاریخچه زمانی آشنا خواهد شد. همچنین با توجه به گام بندی منسجم تنظیمات نرم افزاری امید است که مخاطب بتواند دانش به دست آمده از این مقاله را در نرم افزارهای مرتبط اجرا نماید.
مسیر یادگیری برای حرفه ای شدن
مطلبی میخواهید که نیست ؟ از ما بپرسید تا برایتان محتوا رایگان تولید کنیم!
پاسخ سوالات متداول غیر علمی خود را با کلیک روی علامت سوال بدون اتلاف زمان پیدا کنید.
سلام من این محتوا رو خریدم
هرچی میزنم رو لینک دانلود نمیشه
خواهش میکنم کمک کنید چون خیلی عجله دارم
پاسخ دهید
سلام مهندس وقتتون بخیر
لطفا به آیدی پشتیبان فنی داخل تلگرام پیام بدین بررسی میشه و مشکلتون برطرف میشه.😊 @sabzsupport
پاسخ دهید
یه موضوع دیگه اینکه تو لود کیس ها شما هر دوجهت شتاب را تو یک لود کیس قرار دادین و تا اینجاش طبق آیین نامه درسته. ولی چرا تو ترکیب بارها تو ویدیوی آخر با ۱۰۰-۳۰ ترکیب کردین؟
تو تاریخچه زمانی وقتی هر دوجهت همزمان اعمال میشه دیگه ۱۰۰-۳۰ چه معنی داره؟
پاسخ دهید
سلام
دقیقا بر اساس همون فلسفه ۱۰۰-۳۰ که عدم قطعیت جهت ورودی شتابنگاشتهاست، برای این کار باید یا رکوردهای زلزله را در راستاهای مختلف (زاویه های متفاوت) بر سازه اعمال کرد یا اینکه از قاعده ۱۰۰-۳۰ استفاده کرد
پاسخ دهید
با عرض سلام
اعمال قاعده ی ۱۰۰-۳۰ در حالت اعمال بار دینامیکی همانند حالتی است که بار زلزله به صورت شبه استاتیکی است
پاسخ دهید
سلام
چرا با وجود اینکه شتاب رو به سازه وارد میکنید دوباره تو scale factor ضریب شتاب مبنای طرح رو اعمال میکنید؟ مگه نه اینکه تو تحلیل طیفی تو فانکشن مقدار B وارد میشه و تو اسکیل فکتور باقیمونده ی ضریب زلزله((A*I*g/Ru))؟
پس تو تاریخچه زمانی که به شیوه ی شما مقدار شتاب و B رو تو فانکشن اعمال کردین باید تو اسکیل فکتور مقدار I*g/Ru وارد بشه.
پاسخ دهید
با سلام
مقدار اصلاح با توجه به برش ایجاد شده، انجام میگیرد، شما یک ورودی به نرم افزار دادید و گفتید که برش را محاسبه کند(طیفی) در نهایت با اعمال ضریبی، این برش را همپایه سازی می کنید
پاسخ دهید
سلام
متاسفانه آموزش ویدیویی به طور کامل حق مطلب رو ادا نمیکنه. پیشنهاو میکنم بازبینی صورت بگیره و فیلم ویدیویی کامل تری برای این موضوع تهیه بشه تا فلسفه و مفاهیم پرداخته بشه نه اینکه سطحی عبور بشه و عملا یک سری جملات روخوانی بشن چون به نظر تسلط ایشان روی موضوع کافی نیست.
ممنون از گروه فوق العاده سبز سازه
پاسخ دهید
سلام مهندس. این موضوع رو به مسئولین آموزش انتقال میدم و مجددا بازبینی خواهد شد و در صورت نیاز موارد تکمیلی اضافه می گردد.
پاسخ دهید
سلام
ترکیب بارهای طراحی چگونه است؟همانند همان ترکیب بارهای مربوط به تحلیل طیفی می باشد؟
پاسخ دهید
با سلام
بله
ترکیب بارها به همان صورت است البته باید قبل از تحلیل پیوست دوم نشریه ۲۸۰۰ را مطالعه نمایید
پاسخ دهید
سلام وقت بخیر لطفا فایل اکسل رو برای من ارسال کنید.باتشکر از شما
پاسخ دهید
سلام مهندس، براتون ارسال شد🌹
پاسخ دهید
سلام
چجوری میشه از رکورد های زلزله الگوی بار تعریف کرد
پاسخ دهید
با سلام
بعد از تعریف زلزله از منوی function>time history کافی است که از قسمت Define>Load case بر روی Add new case کلیک نمایید و از منوی کشویی Load Case Type بسته به آنالیز مورد نظر Time History را انتخاب نموده و تنظیمات مربوطه را انجام دهید
پاسخ دهید
با سلام
من یه سازه بلند رو طراحی کردم (۶۰ طبقه دیاگرید)
ولی در شماره مود۳۸۷ به درصد مشارکت جرمی ۹۰ % میرسم
برای اینکه درصد مشارکت جرمی رو در موذ های پایین تر بدست بیارم باید چی کار کنم؟
ممنون از راهنمایی شما
پاسخ دهید
با سلام
تعداد مودها را بالا بگیرید فرضا ۱۸۰ تا مود به مشارکت نود درصدی میرسه مودهای بالاتر درصد مشارکت بالایی ندارند یعنی دیافراگم اگر صلب باشه به ازای هر طبقه سه مود رو در نظر میگیریم
البته برای اینکه جواب کاملتری به این سوال بدم باید فایلتون بررسی بشه
پاسخ دهید
سلام
دو سوال داشتم
۱- طبق ASCE نیاز هست شتاب بر حداکثر مقدار خود تقسیم شود؟
۲-در صورتی که طیف SRSS میانگین تماما بالاتر از طیف ایین نامه باشه ضریب مقیاس بازهم با همین فرمول حساب میشود؟
پاسخ دهید
سلام
خیر در ASCE لازم نیست.
درمورد سوال ۲ بله همین ضریب هست. در اینحالت کاهنده می شود.
پاسخ دهید
سلام مهندس
من پیام شما رو به گروه پشتیبانی علمی سبزسازه انتقال خواهم داد و جواب رو در اسرع وقت برای شما ارسال خواهم کرد.
پاسخ دهید
سلام این فیلم دو ساعته که میگین کجاست
پاسخ دهید
سلام جناب مهندس
انتهای مقاله یک کادری هست که میتونید ویدئو و pdf مقاله رو باهم دانلود کنید.
پاسخ دهید
با سلام
آیا منظور از SCALE FACTOR در قسمت LOAD CASE DATA همان مقدار A*I*g/R هست؟
پاسخ دهید
سلام، خیر ضریب مقیاس شتابنگاشت به طیف طرح میباشد.
پاسخ دهید
سلام
ضمن تشکر از حل مشکل بنده که با سعه صدر سرکار خانم شیخ زاده حل شد
یک سوال دارم
در ویرایش ۴ ایین نامه ۲۸۰۰ برای مقیاس کردن مولفه هر رکورد بیان شده که مقدار شتابهای دو مولفه افقی بر(max PGA(L,T تقسیم شود اما در مثال هر مولفه افقی بر PGA خودش تقسیم شده است چرا؟
پاسخ دهید
تفاوت نظر آیین نامه هاست که در این مقاله از ASCE استفاده شده است
پاسخ دهید
استاد بزرگوارم در متن ویدیو اشاره شده به ۲۸۰۰ ویرابش ۴
البته در ویرایش ۳ همان روش شماست فکر کنم همان ویرایش ۳ انجام شده
پاسخ دهید
در ASCE-7-10 تفاوت در مرحله اول همپایه سازی با استاندارد ۲۸۰۰ وجود دارد…که در استاندارد ۲۸۰۰ شتابنگاشت ها به مقدار حداکثر زوج شتابنگاشت مقیاس میشوند در حالی که در ASCE-7-10 نیازی به این کار نیست.
پاسخ دهید
سلام
به ایمیلم نرسیده اگر امکان داره یه بار دیگه زحمت بکشید
پاسخ دهید
سلام بله جناب مهندس مجددا ارسال می کنیم براتون
اگر بازهم مشکلی داشتید و پیدا نکردید داخل ایمیلتون با پیشتیبان فنی خانم شکوه شیخ زاده صحبت بفرمایید حتما راهنماییتون می کنند.
شماره تماس:۰۵۶۳۲۴۳۴۴۴۰
پاسخ دهید
سلام
شب گذشته ۱۷ تومن را پرداخت کردم اما چطور باید دانلود کنم؟
پاسخ دهید
سلام روزتون بخیر مهندس فایل پی دی اف و ویدئو به ایمیلتون ارسال شد.
پاسخ دهید
سلام لینک های دانلود خراب میباشند
پاسخ دهید
سلام مهندس
لینک های دانلود تست شدن مشکلی ندارن
لطف کنید مرورگرتون رو عوض کنید و یا کلید های ctrl+shift+R رو باهم بگیرید و مجدد امتحان کنید.
پاسخ دهید
در هنگام تعریف فایل تکس در ایتبس فایلی که از سایت پییر گرفته شده و خام است را تعریف کنیم در ایتبس یا ایا باید فایل تکس مقیاس شده رو وارد کنم ؟؟؟؟؟؟
پاسخ دهید
سلام. باید مقیاس کنید سپس استفاده کنید.
پاسخ دهید
سلام چرا در قسمت ترکیب بار، معرفی ترکیب بار ها برای تایم هیستوری گفته نشده تو آموزش؟
پاسخ دهید
سلام ما به ترکیب بار ثقلی قبل از تاریخچه زمانی نیاز داریم که به طور کامل در این آموزش گفته شده و در بخش S03-E06 قرار دارد.
پاسخ دهید
این الان ایبوکه؟ یعنی ادامه متن تحلیل تاریخچه زمانی بعد از دانلود؟ ویدئو که کاملش بعد از دانلود !؟
پاسخ دهید
سلام. متن مقاله کامله و میتونید مطالعه کنید. برای دریافت ویدئوی کامل مراحل تحلیل در ایتبس و پی دی اف متن مقاله میتونید از بخش دانلود اقدام کنید.
پاسخ دهید
با سلام
در بخش لود کیس فقط یک تایم هیستوری تعریف کردیم. در ادامه که میخواهیم ترکیبات بار را تعریف کنیم چطور برای تایم هیستوری در هر دو جهت اصلی مولفه بسازیم؟ یعنی THX و THY چطور بسازیم؟
سپاس
پاسخ دهید
سلام. در آموزش قصد ساخت ترکیب بار نیست، بلکه میخوایم ماکزیمم اثر رو تحت اون الگوی تاریخچه زمانی به دست بیاریم.
پاسخ دهید
سلام خسته نباشید متاسفانه پس از دانلود چندین باره نرم افزار row2col از سایت های مختلف و جست و جو برای پیدا کردن نسخه سالم این نرم افزار ، قادر به انجام این کار نشدم . ممنون میشوم در صورت امکان یا لینک دانلود سالمی قرار دهید یا راه حل دیگری معرفی نمایید. با سپاس
پاسخ دهید
سلام این کار رو به صورت دستی و توی اکسل هم میتونید انجام بدید! فقط کافیه نحوه تبدیل ردیف به ستون در اکسل رو در گوگل سرچ کنید. از طریق این لینک هم میتونید نرم افزار رو دانلود کنید.
پاسخ دهید
ممنون از پاسخگویی جنابعالی . فقط یک سوال داشتم : اگر در برنامه seismosignal از ابتدا از گزینه multiple Acceleration values استفاده کنیم چه تفاوتی با روشی که شما فرمودید خواهد داشت ؟(ابتدا فایل های چند ستونی خارج از برنامه تک خطی شود و سپس به Seismo انتقال داده شود)
پاسخ دهید
شما از این روش هم میتونید استفاده کنید، فقط باید مقدار initial value skipped رو صفر قرار بدید.
به زودی ویدئوی آموزشی برای این ایبوک هم ارائه میشه که راحتتر بتونید استفاده کنید.
پاسخ دهید
سپاس
پاسخ دهید
سلام
من این فایل رو بدون ثبت نام خریداری کردم
بعد از تکمیل خرید و ارجاع به سایت پذیرنده ارور ۴۰۳ رو دریافت کردم
لطفا بررسی کنید.
ساعت ۱۴٫۴۴
پاسخ دهید
با درود در حال بررسی و رفع مشکل هستیم، اگر در وبسایت سبزسازه حساب کاربری دارید، وارد بشین و تیک بزنید تا حسابتون رو شارژ کنیم و مجدد اقدام کنید.
پاسخ دهید
من پول واریز کردم از حسابمم کسر شد اما زد تراکنش نا معتبر !!!!!!!!!
پاسخ دهید
سلام وقت بخیر
اکانتتون شارژ شد به همون میزان
متشکرم
پاسخ دهید
توضیحی در خصوص تحلیل تاریخچه زمانی میخواستم
پاسخ دهید
کاربرد روش تحلیل تاریخچه زمانی برای سازه های معمول فاقد توجیه است. حتی برای سازه هایی که آیین نامه ما را از کاربرد تحلیل استاتیکی معادل منع میکند، روش تحلیل دینامیکی طیفی روش بهینه تری خواهد بود. روش تاریخچه زمانی بیشتر برای پروژه های خاص و کارهای پژوهشی و صحت سنجی های آزمایشگاهی کاربرد دارد.
در تحلیل دینامیکی تاریخچه زمانی، شتاب زمین براساس تابعی از زمان در تراز پایه اعمال میشود. این شتاب را براساس شتابنگاشتها تعیین میکنیم. شتاب نگاشت رکوردی از حرکت زمین در یک ایستگاه اندازه گیری است و به صورت تابعی از زمان میباشد. محلی که اطلاعات شتابگاشت را از آن برمیداریم باید تا حد امکان با محلی که ساختمان قرار است بنا شود مشابهت داشته باشد. این مشابهت ها عبارتند از نظر زمین شناختی، لرزه شناسی و بخصوص مشخصات لایه های خاک.
در ایران سایت مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن و همچنین در سطح جهانی وبسایت PEER برای اخذ رکورد زلزله های مربوطه به کار میرود.
در نهایت پس از اثر دادن شتاب ها در دو جهت عمود بریکدیگر بازتابهای سازه به صورت تابعی از زمان تعیین میگردند.
پاسخ دهید
سلام لینک دانلود ارایه شده به ارور ۴۰۳ ختم میشه لطفاً رسیدگی کنید
پاسخ دهید
با درود و تشکر از بیان خطا!
بزودی مشکل پیگیری و رفع می گردد.
متشکرم
پاسخ دهید
سلام
همش میگه ایمیل فاقد اعتبار می خوام عضو بشم و از مقالات استفاده کنم چه باید کرد؟
پاسخ دهید
مشکل عضویت سایت در حال رفع است
صبور باشید
متشکرم
پاسخ دهید
سلام
چگونه میتونم تحلیل غیر خطی در ایتبس رو دانلود کنم؟
پاسخ دهید
با سلام و درود
در وبسایت عضو شوید و سپس می توانید در پنل کاربری از بخش تغییر عضویت ویژه با تغییر نوع اکانت خود علاوه بر این فایل ، فایلهای دیگری را نیز دانلود کنید.
همچنین می توانید حسابتان را شارژ نمایید و با شارژ حسابتان خریدتان را تکمیل کنید.
موفق باشید
پاسخ دهید
سلام …شماره تلگرام بده من ریپورتم نمیتونم پیام بده یا در پیام رسان ها ی ایرانی پیام بده
پاسخ دهید