صفحه اصلی  »  طراحی سازه های ساختمانی و صنعتی  »  طراحی ستون کوتاه در ایتبس همراه با حل 2 مثال کاربردی

طراحی ستون کوتاه در ایتبس همراه با حل 2 مثال کاربردی

  • تعداد صفحات: 26
  • سطح لازم برای درک مطلب: سال 4 کارشناسی عمران
  • آخرین ویرایش: 1400
  • شابک: 6-14-7589-622-978
  • تولید کنندگان محتوا:
تولید کنندگان آموزش

ستون کوتاه چیست؟

همان طور که می دانید ما باید همیشه خرابی ستون ها را به عنوان یکی از عناصر اصلی سازه ها با کنترل هایی مانند تیر ضعیف ستون قوی، به تعویق بندازیم اما شکست برشی در ستون ها یکی از بدترین نوع خرابی هاست! برای کنترل این نوع شکست چه باید کرد؟ چگونه اثر پدیده ستون کوتاه را در محاسبات باید در نظر گرفت؟

در این ایبوک جامع ابتدا به تعریف ستون کوتاه در ساختمان خواهیم پرداخت سپس به موضوعات مهم تری مانند ستون کوتاه در راه پله، طراحی ستون کوتاه در  etabs و روش های کنترل ستون کوتاه می پردازیم.

این صفحه تنها بخش کوتاهی از ایبوک نقشه خوانی ساختمان می باشد متن اصلی این ایبوک را منطبق بر فهرست مطالب، دانلود کنید.

⌛ آخرین به‌روزرسانی: 10 مرداد 1400

📕 تغییرات به روز رسانی: مبحث نهم مقررات ملی ساختمان ویرایش 1399

 

ستون کوتاه چیست؟

می­ دانیم سختی ستون با معکوس توان سوم ارتفاع آن رابطه دارد؛ بنابراین اگر ارتفاع ستون نصف شود، سختی آن 8 برابر می­ گردد. به طور مثال سختی ستون یک سر گیردار از رابطه زیر به دست می­ آید:

k = 3EI / h3

همچنین می­ دانیم به علت صلبیت دیافراگم کف، در طول زلزله، تمام ستون­ های موجود در یک تراز معین به همراه دیافراگم سقف، دارای دریفت یکسانی هستند.

با قرار دادن اطلاعات در فرمول معروف  F=Kx متوجه مسئله مهمی خواهیم شد. به دلیل برابر بودن تغییر مکان­ ها، ستون­ های با ارتفاع کوتاه­ تر به علت سختی بیشتر، نسبت به سایر ستون­ های موجود در همان طبقه، جذب انرژی بسیار بیشتری خواهند داشت. و چنانچه این ستون­ ها برای چنین نیرویی آماده نباشند به طور قطع شاهد خرابی جدی در آن­ ها خواهیم بود.

 

پدیده ستون کوتاه در سازه

دریافت نیروی زلزله بیشتر توسط ستون کوتاه‌تر

اساساً چه ستون­ هایی را کوتاه می­ گوییم؟

در زلزله­ های گذشته، سازه­ های بتن ­آرمه­ ای که در یک طبقه دارای ستون‌هایی با اختلاف ارتفاع بوده ­اند دچار نوع خاصی از خرابی شده­ اند. این خرابی در ستون­ های با ارتفاع کمتر بسیار جدی بوده است. دو مثال از ساختمان­ هایی با ستون کوتاه در تصویر زیر قابل‌مشاهده است.

 

ستون با ارتفاع های متغیر در یک طبقه

 

علل ایجاد پدیده ستون کوتاه چیست؟

تنها عاملی که موجب ایجاد این پدیده می­ گردد، اختلاف ارتفاع ستون­ هایی است که در یک طبقه قرار دارند. این اختلاف ارتفاع خود ممکن است به دلایل متعددی ایجاد شود که در این قسمت قصد داریم آن­ها را به صورت کیفی مورد بررسی قرار دهیم. ارزیابی ­های عددی و نرم افزاری در بخش­ های بعد ارائه خواهد شد.

  1. قرار گرفتن ساختمان روی زمین شیبدار یا دارای اختلاف تراز
  2. محدود شدن ستون با عناصر غیرسازه ­ای مانند دیوارهای آجری
  3. محدود شدن ستون با عناصر سازه ­ای مانند تیر میان طبقه

 

✅ توضیحات تمامی موارد بالا در متن اصلی ایبوک قرار گرفته است.

بررسی نوع شکست در خرابی ستون کوتاه

همان طور که پیش تر نیز اشاره شد در پدیده ستون کوتاه شاهد شکست ترد و برشی ستون هستیم. رخدادی ناگهانی که غالباً باعث انهدام سازه می گردد. خسارات ایجادشده در این ستون ها به شکل ترک های ضربدری خواهند بود. ستون های کوتاه هنگامی‌که تحت بارهای سیکلی و دوره ای قرار می گیرند تمایل به رفتاری ترد و شکننده دارند. در تصاویر زیر نمونه هایی از نوع شکست و ترک های به وجود آمده را مشاهده می کنید.

 

ترک های به وجود آمده از پدیده ستون کوتاه

 

✅ توضیحات تکمیلی این بخش در متن اصلی ایبوک آورده شده است.

روش­ های جلوگیری از ایجاد پدیده ستون کوتاه در سازه

به‌طورکلی جلوگیری از هر پدیده­ای در قدم اول نیاز به شناخت عوامل ایجاد آن پدیده دارد. در بخش­های قبل به‌صورت جدی درباره عوامل ایجاد پدیده ستون کوتاه و نوع شکست آن بحث کردیم. حال قصد داریم راهکارهای حذف ستون کوتاه را به‌صورت موردی بیان کنیم.

  1. اگر در دامنه کوه یا زمین دارای اختلاف تراز قصد ساخت سازه داریم راهکارهای زیر می ­تواند مفید باشد:
  • در صورت اقتصادی بودن تا حدی که به سطح افقی دست یابیم، خاکبرداری انجام دهیم.
  • اگر عملیات خاکی مقرون به صرفه نباشد، بهتر است در ترازهای مختلف، فونداسیون اجرا شود و اسکلت سازه ­های مجاور نیز با استفاده از درز انقطاع از یکدیگر جدا شوند.

 

 

حل مشکل ستون کوتاه در ساختمان

اجرای فونداسیون در ترازهای مختلف

 

  • اگر هر دو راهکار فوق از نظر اجرایی و معماری مقدور نبودند چه کنیم؟
  1. اگر ستون با اعضای غیر سازه ­ای نظیر دیوارهای آجری محدود شود، دو راهکار کلی باید به کار بگیریم که این راهکار ها را می توانید در متن اصلی ایبوک مطالعه کنید.

طراحی ستون کوتاه

در شرایطی که نتوانیم با جداسازی، عملیات خاکی و یا حذف اعضای مختلف، از وقوع این پدیده جلوگیری کنیم، به‌ناچار باید در محاسبات خود اثر آن را اعمال نماییم. بحثی که در این قسمت به آن خواهیم پرداخت مبانی محاسباتی برای طراحی ستون‌های کوتاه است.

چگونه می ­توان اثر پدیده ستون کوتاه را در محاسبات در نظر گرفت؟

امروزه با کاربرد نرم‌افزارهای مهندسی مانند ETABS به‌راحتی می‌توان اثرات مختلف را در تحلیل و طراحی منظور کرد. برای مثال اگر در سازه اختلاف تراز (ساختمان‌های دوبلکس)، تیر میان طبقه (درراه پله‌ها) و یا نیم‌طبقه داشته باشیم، به‌راحتی با ترسیم آن در تراز موردنظر، نرم‌افزار اثرات آن را در تحلیل منظور می‌کند. پس از تحلیل سازه و به دست آمدن نیروهای وارده به ستون، بر اساس دانش مهندسی خود اقدام به کنترل برشی ستون خواهیم کرد.

ستون کوتاه در etabs

دو مثال عملی را در ادامه به این روش بررسی می­ کنیم.

گام1. پس از مدل سازی دقیق، سازه را تحلیل می­ کنیم.

گام2. تحت ترکیب بارهای مختلف، نیروی محوری در ستون ممکن است کششی یا فشاری باشد. نیروهای محوری کششی و فشاری را دسته‌بندی می­کنیم.

گام3. مقاومت برشی بتن غیرمسلح به برش را از مطابق با بند 9-8-4-4 مبحث نهم مقررات ملی ساختمان 1399 (ویرایش پنجم) محاسبه می­کنیم.

 

ستون کوتاه در etabs

 

در روابط فوق:

Vc: مقاومت برشی اسمی که با بتن ایجاد می­شود.

λ: ضریب تصحیح جهت انعکاس مشخصات مکانیکی کاهش‌یافته‌ی بتن سبک نسبت به بتن معمولی، در مقاومت فشاری یکسان که مطابق با جدول 9-3-1 برای بتن معمولی برابر با 1 است.

Nu: نیروی محوری ضریب دار عمود بر مقطع.

Ag: سطح مقطع ناخالص یک عضو بتنی.

bw: عرض جان یا قطر مقطع دایره ­ای

d: فاصله­ ی دورترین تار فشاری بتن از مرکز ثقل آرماتور کششی طولی.

ρw: نسبت As به bwd

 

گام بعدی را در متن اصلی و قابل دانلود ایبوک مشاهده کنید. البته در انتها دو مثال کاربردی حل شده است که بسیار مفید است.

راهکارهای پیوست 6 استاندارد 2800 در جلوگیری از ایجاد ستون کوتاه مجاور راه پله

مطابق با بند پ6-1-4-7 این پیوست، در سازه­ های بتنی اجرای تیر و اتصال دال راه‌پله در تراز پاگرد میان طبقه باعث ایجاد ستون کوتاه در ستون‌های مجاور راه‌پله می‌شود. جهت جلوگیری از تشکیل ستون کوتاه می‌توان بجای اجرای تیر نیم‌طبقه، آن را در همان تراز طبقه اجرا نمود و بر روی آن دو ستونک اجرا کرد. سپس بر روی این ستونک­ها تیری اجرا می‌شود که به ستون‌های اطراف متصل نبوده انتهای و آن با ستون‌های اطراف فاصله‌ای حداقل به‌اندازه 0.01 ارتفاع طبقه دارد. نهایتاً دال پله و پاگردها در تراز نیم‌طبقه به این تیر قرارگرفته بر روی ستونک­ ها متصل می‌شوند. لازم به ذکر است تیر نشیمن قرارگرفته در تراز طبقه که ستونک­ ها بر روی آن قرار دارند بایستی تحت پیچش ایجادشده ناشی از بارهای ثقلی و ای لرزه طراحی شود. اعمال ضریب کاهش سختی پیچشی بر روی این تیر مجاز نیست.

 

اجرای پاگرد راه پله بر روی ستونک

اجرای پاگرد راه پله بر روی ستونک

 

مقاوم‌سازی ستون کوتاه بتنی

در سازه هایی که پدیده ستون کوتاه در طرح و اجرا مدنظر نبوده، بایست اقدام به مقاوم‌سازی نمود. هدف از مقاوم‌سازی، افزایش و تأمین مقاومت برشی ستون های کوتاه است که عمدتاً به سه روش زیر صورت می گیرد:

1. استفاده از مواد کامپوزیت الیافی (FRP) که در سال های اخیر کاربرد آن در مقاوم سازی سازه های بتن آرمه رشد یافته است. در ستون های بتنی استفاده از FRP ضمن افزایش ظرفیت برشی ستون، مد گسیختگی آن را از حالت برشی به خمشی تغییر داده و شکل‌پذیری را به میزان قابل‌توجهی افزایش می دهد. در تصویر زیر نمونه ای از این روش مقاوم‌سازی را مشاهده می کنید.

 

مقاوم‌سازی ستون با استفاده از FRP

مقاوم‌سازی ستون با استفاده از FRP

 

دو روش دیگر برای افزایش و تأمین مقاومت برشی ستون های کوتاه را در متن اصلی ایبوک مطالعه نمایید.

 

نتیجه گیری

  1. شکست­ ترد و برشی ستون­ ها به دلیل ماهیت ناگهانی آن بدترین نوع شکست می­ باشد. به همین دلیل همواره سعی بر آن است که مکانیزم کنترل کننده خرابی ستون به صورت خمشی باشد.
  2. به دلیل برابر بودن تغییر مکان ­ها، ستون ­های با ارتفاع کوتاه ­تر به علت سختی بیشتر، نسبت به سایر ستون­ های موجود در همان طبقه جذب انرژی بسیار بیشتری خواهند داشت. اگر چنانچه این ستون­ ها برای چنین نیرویی آماده نباشند به طور قطع شاهد خرابی جدی در آن­ها خواهیم بود.
  3. ضروری است تا از احداث سازه بر روی زمین­­ های شیبدار و به خصوص در مناطق با لرزه­ خیزی بالا اجتناب گردد. همچنین شالوده سازه حتی المقدور برروی یک سطح افقی ساخته شود.
  4. در صورتی که دیوار، (خصوصاً دیوار باربر) تنها در قسمتی از ستون اجرا شود در هنگام زلزله در ستون نیروی برشی بزرگی به وجود می­ آید. این امر منجر به مکانیزم ستون کوتاه می­ گردد.
  5. اگر راهکارهای عملیات خاکی و ایجاد درز انقطاع از نظر اجرایی و معماری مقدور نبودند، بایست در مدل نرم­ افزاری سازه­، حتماً اختلاف تراز منظور شود. اما توصیه جدی اساتید بر این است که تا حد امکان از این روش استفاده نکنیم؛ زیرا در موارد اختلاف سطح در فونداسیون خروجی ­های نرم ­افزار چندان دقیق و مطمئن نیستند.
  6. در سازه­ هایی که پدیده ستون کوتاه در طرح و اجرا مدنظر نبوده، باید اقدام به مقاوم سازی نمود. هدف از مقاوم سازی، افزایش و تامین مقاومت برشی ستون­ های کوتاه می­ باشد.

نهایتاً می­ توان چنین بیان داشت که مخاطب با مطالعه این مقاله قادر خواهد بود تا علل ایجاد ستو­ن های کوتاه و  نوع شکست آن را دانسته و با راهکارهای بیان شده نسبت به حذف یا کنترل آن اقدام نماید. همچنین اگر چنانچه هدف مقاوم سازی ساختمان موجود باشد روش ­های معمول برای آن نیز بیان شده است.

 

منابع

  1. مبحث نهم مقررات ملی ساختمان، ویرایش 1399
  2. آیین ­نامه طراحی ساختمان ­ها در برابر زلزله، استاندارد 2800، (ویرایش چهارم)
  3. Seismic Conceptual Design of Buildings – Basic principles for engineers, architects, building owners, and authorities, Hugo Bachmann.
  4. Building Code Requirements for Structural Concrete (ACI 318-14)
  5. دکترعلی خیر الدین و دکتر علی کارگران، “بررسی رفتار لرزه ­ای ستون­ های کوتاه بتن ­آرمه ناشی از احداث برروی سطح شیبدار” ، مجله مدل سازی در مهندسی، سال هفتم، شماره 18، پاییز 1388

 

مسیر یادگیری برای حرفه ای شدن

پیش از همه باخبر شوید!

تعداد علاقه‌مندانی که تاکنون عضو خبرنامه ما شده‌اند: 37,298 نفر

تفاوت خبرنامه ایمیلی سبزسازه با سایر خبرنامه‌ها، نوآورانه و بروز بودن آن است. فقط تخفیف‌ها، جشنواره‌ها، تازه‌ترین‌های آموزشی و ... مورد علاقه شما را هر هفته به ایمیلتان ارسال می‌کنیم.

نگران نباشید، ما هم مثل شما از ایمیل‌های تبلیغاتی متنفریم و خاطر شما را نخواهیم آزرد!

با ارسال 52اُمین دیدگاه، به بهبود این محتوا کمک کنید.
نظرات کاربران
  1. Shr460272@gmail.com

    سلام من هزینه کتاب رو پرداخت کردم ولی فایل کتاب رو دریافت نکردم
    مشکل از چیه؟

    پاسخ دهید

  2. مهندس شکوه شیخ زاده (پاسخ مورد تایید سبزسازه)

    سلام مهندس
    اگر پنل کاربری در سایت سبزسازه دارید میتونید وارد پنل کاربری تون بشید و در قسمت دانلودهای من (کتابخانه دانلودی) مقالات و ایبوک هایی که تهیه میکنید رو دانلود کنید

    پاسخ دهید

  3. محمد دلفان آذری

    سلام وقتتون بخیر، سازه ای طراحی کردم که سه طبقه است و به خاطر اختلاف تراز ۶۰ سانتیمتری سطوح مختلف در هر طبقه به طور جداگانه باعث شده این ستون هام در مرز مشترک این دال ها قرار میگیرن رنگ قرمز به خودشون بگیرن و هر چقدر هم ابعاد رو تغییر میدم بازم به راحتی نمیتونم ازشون جواب بگیرم، به نظر شما چطور باید این مشکل رو حل کنم

    پاسخ دهید

  4. مهندس علی پابخش (پاسخ مورد تایید سبزسازه)

    باسلام وقت بخیر
    با این اختلاف تراز قطعا ستون کوتاه خواهید داشت! مگر اینکه تمهیدات خاصی لحاظ شود.بنابراین هیچ راهی ندارید جز اینکه اینکه از تیر با عمق زیاد در یک طرف و با عمق کم در طرف دیگر استفاده شود که تراز زیر تیرها یکسان بشود و یا اینکه از افزایش ارتفاع کف با کفسازی (مصالح پر کننده سبک) استفاده کنید که استفاده از این روش نیز ممکن است باعث غیراقتصادی شدن طرح و افزایش وزن سازه گردد. همچنین برای استفاده از این روش، ارتفاع خالص طبقه باید به گونه ای در نظر گرفته شود که در قسمت بالاتر نیز ارتفاع آزاد طبقه در حدود مجاز قرار بگیرد.

    پاسخ دهید

  5. احمدی

    سلام و وقت بخیر
    برای بنده هم این مورد پیش آمده اختلاف دو سطح ۶۰ سانتی متر است. برای تیری که بین دو کد مشترک است چگونه می توان در ایتبس تیر تعریف کرد؟آیا در ان حالت ستون کوتاه ایجاد نمی شود.

    پاسخ دهید

  6. مهندس شکوه شیخ زاده (پاسخ مورد تایید سبزسازه)

    سلام مهندس
    در این مورد بحث و اختلاف نظر وجود دارد ولی یکی از روش های مدلسازی تعریف المان صلب بین دو تراز می باشد که دو تراز را بهم بدوزد. در این حالت یک دیافراگم خواهید داشت. در فیلم زیر از مهندس محب علیان این روش توضیح داده شده است.

    پاسخ دهید

  7. peyman.amiriseddigh8579@gmail.com

    با عرض سلام
    متشکرم از توضیحات جامع وکامل شما . بسیار کاربدی و مفید بود.

    پاسخ دهید

  8. مهندس شکوه شیخ زاده (پاسخ مورد تایید سبزسازه)

    تشکر از همراهی شما مهندس گرامی🌺

    پاسخ دهید

  9. davood salehi

    سلام. لینک دانلود مشکل داره میشه داخل ایمیل برام ارسال کنید. ممنون

    پاسخ دهید

  10. مهندس شکوه شیخ زاده (پاسخ مورد تایید سبزسازه)

    سلام مهندس عزیز
    لطفا با مرورگر فایرفاکس دانلودتون رو انجام بدهید

    پاسخ دهید

  11. رضا گندمی

    پول از کیف پولم کم کرد ولی لینک دانلود وجود نداره لطفا بررسی فرمایید

    پاسخ دهید

  12. مهندس شکوه شیخ زاده (پاسخ مورد تایید سبزسازه)

    سلام مهندس جان وقتتون بخیر
    با شما چندین بار تماس گرفته شد پاسخ ندادید
    مجدد لینکها ارسال شد
    تمامی مقالاتی که تهیه میکنید در پنل کاربری تون ذخیره میشه و میتونید از این طریق هم دسترسی داشته باشید و دانلود کنید

    پاسخ دهید

  13. hasan nazemzade

    سلام من با اینکه خرید کردم میزنم روی لینک دانلود هیچ اتفاقی نمی افته

    پاسخ دهید

  14. مهندس شکوه شیخ زاده (پاسخ مورد تایید سبزسازه)

    سلام مهندس عزیز لطفا با مرورگر فایرفاکس دانلود رو انجام بدهید
    میتونید از لینک زیر به پاسختون برسید یا درخواستتون رو ارسال کنید تا پشتیبانی فنی و مشاورین فروش بررسی کنند
    ارسال درخواست پشتیبانی سبزسازه

    پاسخ دهید

  15. سید محمود حسینی

    سلام
    فایل “طراحی ستون کوتاه در ایتبس با حل ۲ مثال کاربردی به همراه روش های کنترل ستون کوتاه بتنی” خریداری کردم و به ایمیلم ارسال شده ولی لینک دانلود غیر فعال می باشد.لطفا راهنمایی بفرمایید.سپاس

    پاسخ دهید

  16. مهندس شکوه شیخ زاده (پاسخ مورد تایید سبزسازه)

    سلام مهندس وقتتون بخیر
    با یک مرورگر دیگه چک کنید و یا با یک سیستم یا گوشی دیگر دانلود رو انجام بدهید. البته تمامی محصولات و فایلهایی ک خریداری میکنید در پنل کاربری تون هم وجود دارد میتونید از اونجا هم دانلود را انجام بدهید

    پاسخ دهید

  17. Azad

    با سلام
    آیا اختلاف کد ۲۰ سانتیمتر در کف یک طبقه که آنرا در اسکلت سازه تامین کرده باشیم چقدر بحرانی است؟ آیا باعث ستون کوتاه می شود؟ در نظر بگیرید در طراز سقف دو تیر با اختلاف کد ۲۰ سانت(مرکز هندسی) از دو طرف به ستون متصل می شود.

    پاسخ دهید

  18. مهندس نوش آفرین کرمی (پاسخ مورد تایید سبزسازه)

    باسلام
    بهتر است از این کار پرهیز شود و مثلا ارتفاع تیر کوتاه را زیاد کرد اما در مجموع بنده مشکلی نمیبینم چونکه این اتفاق زیاد در طراحی سازه می افتد (تیرهای با ارتفاع متفاوت در سازه)

    پاسخ دهید

  19. Azad

    سلام
    ممنون بابت توجهتون، این اختلاف کوچک ۲۰ سانت در ستون که از دو سمت توسط تیرهای منتهی به آن ایجاد شده باعث افزایش برش از ۱۵ تن به ۱۶۰ تن می شود(ترکیب بار طرح زلزله) ، با توجه به نزدیکی به چشمه اتصال و محدودیتهای اجرایی و اینکه مقدار خاموت طراح بدست آمده بسیار زیاد و عملا قابل قابل اجرا نمی باشد. اکتفا به مقاومت برشی بتن در ستون چقدر منطقی است. ابعاد ستون ۵۰در ۵۰ ساختمان ۵ طبقه.

    پاسخ دهید

  20. مهندس نوش آفرین کرمی (پاسخ مورد تایید سبزسازه)

    با عرض سلام
    به نظر بنده باید طرح را طوری داد که این برش به حداقل برسد و اگر معماری اجازه میدهد تیر را بزرگتر کرد و اگر نه تیر را منشوری داد هرچند ساختمان بتنی است.

    پاسخ دهید

  21. Azad

    بسیار ممنونم.
    آیا ایتبس در تحلیل و طراحی قاب ساختمانی آنرا به شکل عناصر خطی ساده سازی می کند (همانطور که در تحلیل سازه یاد گرفتیم) و فقط مشخصات مقاطع را لحاظ می کند؟ یا نه به جای یک گره در محل اتصال تیر ها و ستون ها ابعاد واقعی را لحاظ می کند؟

    پاسخ دهید

  22. مهندس ایرج لطفی (پاسخ مورد تایید سبزسازه)

    با عرض سلام
    نرم افزار ETABS یک نرم افزار اجزا محدود است که بر اساس آن شرایط مرزی حاکم بر المانها را مدلسازی میکند، همینطور اعضا را بر اساس نوع آن از نوع میله (تیر و ستون) صفحه و سالید در نظر می گیرد و معادلات سازگاری و تعادل را برای هر المان لحاظ می کند.

    پاسخ دهید

  23. zahra

    سلام وقت بخیر ابعاد ستون از چه مقداری باید تجاوز نکند تا ستون کوتاه نداشته باشیم

    پاسخ دهید

  24. نوش آفرین کرمی (پاسخ مورد تایید سبزسازه)

    باسلام وقت شما بخیر
    از نظر فنی هنگامی که نسبت طول موثر ستون به کوچک‌ترین بعد جانبی آن کمتر از ۱۲ باشد ستون کوتاه ایجاد می شود.
    ستون کوتاه در کارهای ساختمانی بیشتر وقتی اتفاق می افتد که تیر میان طبقه داشته باشیم و یا ساختمان بر روی شیب ساخته شود و یا دیوارهای با مصالح بنایی چسبیده به ستون باشند.

    پاسخ دهید

  25. سیدحسین حامد

    با عرض سلام و درود خدمت مهندسین عزیز سبز سازه آیا با شگل پذیر کردن ستون کوتاه یعنی کوچک کردن مقاطع ستون کوتاه می‌توانیم از شکست ترد ستون کوتاه جلوگیری کنیم؟

    پاسخ دهید

  26. Iraj Lotfy (پاسخ مورد تایید سبزسازه)

    با سلام
    با توجه به رابطه سختی عضو(EI)/L^3 بیشترین تاثیر را طول عضو دارد و تغییر در پارامترهای دیگر آنچنان تاثیری بر روی سختی اعضا نمی گذارد(باعث تغییر می شوند، اما موثر نیستند) و در حالت کلی نیاز است که تحلیل صورت بگیرد(تحلیل های غیر خطی همانند تحلیل استاتیکی غیرخطی یا همان پوش اور)

    پاسخ دهید

خرید شما تکمیل نشده است!

لطفا در صورت تمایل شماره تماس خود را وارد کنید تا برای خریدی بهتر و حتی بهینه تر راهنمایی و مشاوره شوید.

question