- تعداد صفحات: 23
- آخرین ویرایش: سال 1397
- ناشر: ایستا سازه قهستان
- شابک: 7-04-7589-622-978
- تولید کنندگان محتوا:
35 هزار تومان
دریافت این کتاب الکترونیک تولید کنندگان آموزش
شکل پذیری سازه (Ductile) چیست؟
ممکن است در ابتدا شما با شنیدن اسم شکل پذیری ذهنتان به سمت ضریب رفتار منحرف شود اما آیا می توان ضریب رفتار سازه را معادل شکل پذیری آن دانست؟
قبلا در مقاله مفهوم مفصل پلاستیک به شکلپذیری سازه اشاره شد و بیان نمودیم که مفصل پلاستیک می تواند باعث رفتار بهتر سازه در محدوده غیر خطی شده و شکل پذیری در سازه را افزایش دهد. سوالی که مطرح می شود این است که چگونه ممکن است تشکیل مفصل پلاستیک، که به عنوان نماد انهدام سازه معرفی می شود، بر روی شکل پذیری سازه تاثیر گذارد؟
در این ایبوک جامع 23 صفحه ای با کاربرد شکل پذیری در طراحی سازه آشنا می شوید و به عنوان یک مثال عینی به بررسی خرابی ساختمان های مسکن مهر، در زلزله هولناک سر پل ذهاب خواهیم پرداخت.
در این صفحه تنها با چند سوال به کلیت موضوع پرداختهایم. شما می توانید متن اصلی ایبوک را منطبق بر فهرست مطالب، دانلود کنید.
شکل پذیری در سازه به عنوان خاصیت ذاتی اعضای سازه، نقش تعیین کننده در رفتار مصالح را دارد؛ این خاصیت در اعضا باعث میشود تغییر شکل های بزرگ قبل از شکست کامل در مصالح قابل نمایش باشند. به طور مثال تیری را در یک ساختمان در نظر بگیرید که در اثر بارهای وارده، بدون نشان دادن تغییر شکل های قابل ملاحظه، به طور ناگهانی شکست میخورد اما در مقابل، تیری را فرض کنید که تحت همان مقدار بار، قبل از شکست کامل، تغییرشکل های زیادی را از خود نشان داده است در واقع ما می توانیم شکلپذیری سازه را به عنوان یک نشانه و هشدار دهنده برای انهدام سازه در نظر بگیریم.
عموما این ارزیابی با استفاده از آزمایش تنش- کرنش و نمودار مربوط به آن ارزیابی می شود که با مثالی واضح شکلپذیری دو ماده را با هم مقایسه خواهیم کرد.
ما دو رویکرد برای ارزیابی شکل پذیری سازه داریم
برای رسیدن به یک پاسخ کامل و دقیق بهتر است متن اصلی و قابل دانلو ایبوک را مطالعه کنید.
یکی از اصلی ترین و مهم ترین عوامل مؤثر در شکل پذیری فولاد، درصد کربن موجود در آن است.که این درصد کربن برای فولاد ساختمانی و مکانیکی متفاوت است. عامل دیگری که در شکلپذیری فولاد تاثیر می گذارد چیست؟
شما حتما دلیل استفاده از میلگرد ها را در بتن می دانید، در این قسمت با شرح دادن یک نمودار و با بیانی روان نشان خواهیم داد که چه تفاوت هایی بین این دو قسمت از بتن وجود دارد.
عوامل زیادی در شکل پذیری سازه های بتنی نقش دارد که در این ایبوک چند مورد مهم مانند مقاومت فشاری بتن، مساحت فولاد کششی، مساحت فولاد فشاری و … را به طور کامل شرح خواهیم داد.
در این بخش از ایبوک با بیانی روان به مقایسه دو نوع تحلیل( تحلیل خطی و غیر خطی) خواهیم پرداخت و با مثال های واقعی از ساختمان هایی که در زلزلهی سر پل ذهاب در استان کرمانشاه دچار مشکل شدند کاملا این موضوع را باز خواهیم کرد.
تا به اینجای ایبوک با مفهوم و کلیت شکلپذیری آشنا خواهیم شد و در این قسمت به بررسی شکل پذیری انواع سیستمهای سازهای فولادی در قالب یک مثال میپردازیم. در این مثال باید توجه شود که مقدار شکلپذیری هر سیستم سازهای با مقدار جابجایی ایجاد شده در آن متناسب است؛ به این معنی که هر اندازه جابجایی سازه تحت بارهای وارده بیشتر باشد، استهلاک بار و انرژی وارده و شکل پذیری سازه بیشتر خواهد بود، در این مثال پنج سیستم سازهای مورد بررسی قرار گرفته است.
مسیر یادگیری برای حرفه ای شدن
مطلبی میخواهید که نیست ؟ از ما بپرسید تا برایتان محتوا رایگان تولید کنیم!
لطفا در صورت تمایل شماره تماس خود را وارد کنید تا برای خریدی بهتر و حتی بهینه تر راهنمایی و مشاوره شوید.
مطالب ارائه شده توسط گروه سبز سازه بسیار عالی است و کمک بسیار زیادی به جامعه عمرانی برای دسترسی به منابع علمی دارد
با تشکر فراوان
پاسخ دهید
تشکر مهندس جان نظر لطفتونه
موفق و تندرست باشید
پاسخ دهید
کلیه مطالب ارائه شده توسط سبز سازه بسیار عالی است
با تشکر فراوان
پاسخ دهید
سلام سعید جان محتوای شما خیلی عالی و قابل فهم وقابل استفاده وخیلی قابل درک وبرام لذت بخش بود خیلی مفهومی ومغز کلمات قابل درک بود ازاون متشکرم
پاسخ دهید
سلام مهندس سلیمان زاده عزیز،باعث خوشحالی و افتحار ماست همراهی شما و اینکه از مطالب راضی هستین
پاسخ دهید
با سلام .خدمت سبز سازه ای ها من از شما خرید زیاد داشتم لطفا بگو چطوری از صفر شروع کنم که از سیر تا پیاز حرفه ای شوم
پاسخ دهید
سلام مهندس جان
لطفا شماره تماستون رو به این آیدی @sabzsupport در تلگرام ارسال کنید تا مشاورین با شما تماس بگیرند.
پاسخ دهید
سلام وقت بخیر خدمت شما.یه سوالی که مطرح هست اینکه ما سازه ی شکل پذیر رو نیروی زلزله رو توی اون کمتر میکنیم در نتیجه زلزله بزرگ تر و احتمال وقوع آسیب بیشتر میشه با توجه به اینکه ما از سازه ای مانند بیمارستان انتظار عملکرد بی وقفه داریم این آسیبی که در نتیجه ی کم کردن نیروی زلزله به سازه وارد میشه رو چطور میشه توجیح کرد
پاسخ دهید
سلام
نکته ای که مهمه اینه که ما میدونیم طراحی سازه برای زلزله با فرض شکل پذیری لزوما باید انجام بشه، اما چرا؟
چون تقریبا از نظر مهندسی امکان پذیر نیست که سازه برای نیروی واقعی زلزله طراحی بشه و مهم ترین دلیلش هم از منظر اقتصادی هستش که طراحی برای نیروی واعی اصلا منطقی نخواهد بود، علاوه بر اون با توجه به عدم قطعیت بالای زلزله، حتی اگر تصمیم بگیریم برای نیروی واقعی سازه رو طراحی کنیم، محاسبه این نیروی واقعی راحت نیست چون همواره احتمال اینکه زلزله ای بزرگتر رخ بده وجود داره، در نتیجه فرض شکل پذیری در هر صورت اجتناب ناپذیره.
اما نکته ای که باید حتما به اون توجه کرد اینه که عدم طراحی سازه برای نیروی واقعی زلزله به این معنا نیست که سازه توانایی تاب آوری در مقابل زلزله رو نداره، به این معناست که لزوما سازه قرار نیست در هنگام زلزله به صورت الاستیک رفتار کنه.
با در نظر گرفتن شکل پذیری برای سازه، تفاوت نیروی واقعی زلزله و نیرویی که سازه برای اون طراحی شده به نوعی جبران میشه. رعایت صحیح بندهای سازه های شکل پذیر در آیین نامه برای سازه ای مثل بیمارستان باعث میشه که ما از عملکرد مناسب سازه تحت زلزله مطئمن بشیم چون سازه به کمک رفتار شکل پذیر، عملکرد کاملا قابل قبولی خواهد داشت که لزوما الاستیک نیست اما اهدافی که برای اون در نظر گرفته شده رو کاملا تامین میکنه.
پاسخ دهید
با سلام
چرا با وجود اینکه عضو ویژه هسم امکان دانلود برخی از مطالب مثل مبحث شکل پذیری وجود ندارد
پاسخ دهید
سلام به شما مهندس عزیز. بعضی مطالب مشابه این ایبوک یا برخی مطالب مربوط به گذشته در حال بررسی نهایی علمی هستن و به مرور که از نظر علمی تایید شد روی سایت قرار میگیرن و میتونید دانلود کنید. بنابراین مواردی که لینکی برای دانلود ندارن یا قیمتی برای اون تعیین نشده در حال بررسی هستن و بعد مدت کوتاهی قرار میگیرن. سپاس از پیگیری و شکیبایی شما.
پاسخ دهید
جناب مهندس عزیز
کلیه دانلودها امکان پذیر نیست راهنمایی بفرمایید رخی از ویدیو ها باز می گزدد ولی دانلود نمی گردنند
پاسخ دهید
با سلام لینک دانلود تست شد مشکلی ندارد.
پاسخ دهید
لینک دانلود مشکل دارد و دانلود نمی شود ______________ !!!!!!!!!
پاسخ دهید
چک کردم مشکلی نداشت، مرورگرتون رو تغییر بدین ، به اکانتتون وارد بشین و همچنین سعی کنید از فیلترشکن موقع دانلود استفاده نکنید.
فقط با همان سیستمی که دانلود را اغاز میکنید می توانید دانلود کنید.
پاسخ دهید