
- تعداد صفحات: 11
- آخرین ویرایش: سال 1398
- ناشر: ایستا سازه قهستان
- شابک: 4-5-97717-622-978
- تولید کنندگان محتوا:
23 هزار تومان
دریافت این کتاب الکترونیک تولید کنندگان آموزش
همانطور که شما هم می دانید به طور کلی سازه را به دو روش تحلیل خطی و غیر خطی می توانیم آنالیز کنیم که از جمله این روش ها می توان به تحلیل دینامیکی طیفی ، تحلیل پوش اور، تحلیل تاریخچه زمانی و … اشاره کنیم.
در این ایبوک جامع به تمامی سوالات شما پاسخ خواهیم داد و علاوه بر آن در یک ویدئو فوق العاده تمامی مطالب را به صورت روان و ساده بیان می کنیم. شما می توانید این ویدئو را نیز دانلود کنید.
همانطور که قول دادیم میخواهیم به سوال تفاوت تحلیل استاتیکی و دینامیکی پاسخ دهیم، اگر شما هم سوالی در این رابطه دارید در قسمت نظرات همین مقاله مطرح کنید.
استاندارد 2800 زلزله ایران، کاربرد روش استاتیکی معادل را تنها در ساختمان های زیر مجاز دانسته:
در وضعیتی غیر از آنچه اشاره شد طراح ناگزیر است از روشی غیر از روش استاتیکی معادل استفاده نماید. انتخاب روش جایگزین، بستگی به نظر طراح و ابعاد پروژه دارد.
لازم به ذکر است در اکثر موارد روش تحلیل دینامیکی طیفی ضمن تامین الزامات آیین نامه ای و دقت کافی در تحلیل، در مقایسه با سایر روش های تحلیل نسبتا ساده تر می باشد.
در ویدئو 10 دقیقه ای زیر تحلیل استاتیکی معادل و تحلیل دینامیکی طیفی را بررسی کرده ایم. این ویدئو بخشی کوتاهی از ویدئو 90 دقیقه ای می باشد برای درک این نوع تحلیل و حل مثال های بیشتر حتما ویدئو کامل 90 دقیقه ای را دانلود کنید.
همانطور که متوجه شدیم روش تحلیل طیفی روشی به نسبت ساده در مقایسه با سایر روش های جایگزین می باشد. اما این سادگی نسبی است و درک مفاهیم مربوط به تحلیل طیفی نیاز به دقت بسیار دارد. در یک گام بندی منسجم قصد داریم مفاهیم این روش تحلیل را بیان کنیم. پیش از ورود به بحث تفصیلی، یک بخش یادآوری مطرح می گردد تا تسلط کافی را بر روی مطالب پایه ای کسب نماییم.
تحلیل دینامیکی طیفی چیست؟
شکل (1) نمودار طیف
این طیف برای میرایی 5درصد، برای زلزله طرح آیین نامه ساخته شده است. در نمودار فوق می توان پارامتر AΙg/R را ضرب نمود و طیف شتاب را برای دوره تناوب های مختلف به دست آورد. در این حالت چون یک عدد را در تابع ضرب می کنیم، شکل کلی نمودار تغییر نخواهد کرد.
حتما تا به اینجا، مطالب این ایبوک فوق العاده را کاملا درک کرده اید اما چند سوال مطرح می کنم حتما به آنها فکر کنید و پاسخ دقیق را در متن اصلی ایبوک مطالعه کنید.
علت ترکیب آماری مدها در روش تحلیل دینامیکی چیست؟ این ترکیب به چه صورت انجام می گیرد؟
هدف از محدود کردن تعداد مدهای نوسان چیست؟
اگر برش پایه استاتیکی معادل کمتر از برش پایه به دست آمده از روش طیفی باشد، آیا امکان کاهش وجود دارد؟
برای تعریف مشارکت تعداد مدهای نوسان و نوع ترکیب آنها در آنالیز دینامیکی طیفی، کافیست مطابق با شکل 5، تنظیمات مربوطه صورت پذیرد. سازه مورد بررسی ما یک ساختمان پنج طبقه می باشد (با احتساب خرپشته)؛ بنابراین این سازه دارای 15 مد نوسان است. ابتدا تعداد کل مدهای نوسان را در نرم افزار تعریف می کنیم، تا بتوانیم بعد از انجام آنالیز سازه، مشخص کنیم که چه تعداد از این مدهای نوسان تا رسیدن به بیش از 90 درصد جرم کل سازه کافی هستند.
شکل (5) – تعریف اولیه کلیه مدهای نوسان ساختمان
بعد از آنالیز سازه، با استفاده از منوی سمت چپ ایتبس و مسیر زیر، می توان نتایج شکل 6 را مشاهده کرد. همچنین خلاصه این شکل و نحوه محاسبه آن در جدول زیر آورده شده است.
Tables – Analysis – Results – Modal Results – Modal Participating Mass Ratios
شکل(6) تعیین تعداد مدهای نوسان هر امتداد، که مجموع جرم مؤثر آنها به بیش از 90 درصد رسیده است
محاسبات آنالیز مودال سازه مورد بررسی
شکل 6 و محاسبات جدول نشان می دهند که در امتداد X، مجموع جرم مؤثر پنج عدد از مدهای نوسان، اولین نقطه ای است که به بیش از 90 درصد رسیده ایم. همچنین برای امتداد Y، مجموع جرم مؤثر نه عدد از مدهای نوسان، اولین نقطه ی دیگری است که به بیش از 90 درصد رسیده ایم. از بین پنج مد نوسان و نه مد نوسان، باید بزرگترین آنها یعنی تعداد نه مد نوسان در مدل ایتبس، مطابق با شکل 7 تعریف شود، تا با این انتخاب، برای هر دو امتداد X و Y، ضوابط بند 3-4-1-2 استاندارد 2800 که در بالا به آن اشاره کردیم رعایت شود.
شکل (7) تعریف نهایی مدهای نوسان ساختمان، برای آنالیز دینامیکی طیفی
اگر در رابطه با تعداد مدهای نوسان در تحلیل دینامیکی طیفی سوالی دارید حتما در نظرات همین مقاله مطرح کنید تا در کمتر از دو روز کاری به آن پاسخ دهیم. البته تمامی این موارد را در یک ویدئو فوق العاده بسط داده ایم که می توانید آن را به راحتی دانلود کنید.
آیین نامه طراحی ساختمان ها در برابر زلزله (استاندارد2800)
مسیر یادگیری برای حرفه ای شدن
مطلبی میخواهید که نیست ؟ از ما بپرسید تا برایتان محتوا رایگان تولید کنیم!
پاسخ سوالات متداول غیر علمی خود را با کلیک روی علامت سوال بدون اتلاف زمان پیدا کنید.
سلام خسته نباشید . میشه یه توضیح کوتاه در مورد “جرم موثر” مود نوسان بدین . یه خرده گنگه برام مفهومش
پاسخ دهید
با سلام
سازه با توجه به مقدار جرم و سختی که دارد وقتی تحت بارجانبی قرار میگیرد مرتعش میشود شکل ارتعاش ان به مقدار بارجانبی وابسته نیست. بلکه اگر مقدار بار جانبی زیاد شود دامنه ارتعاش بیشتر میشود ولی شکل آن تغییری نمیکند.جهت سادگی این ارتعاش را به اشکال جداگانه تقسیم میکنند که به هر کدام یک مود نوسان میگویند.هر مود یا شکل نوسان که جرم بیشتری از سازه در ان نوسان کند مهمتر است اگر بیش از ۷۵ درصد جرم سازه در یک مود نوسان کند دیگر نیازی نیست مودهای دیگر نوسان را برای تحلیل درنظر بگیریم و به ان تحلیل استاتیکی میگوییم اما اگر جرم کمتری از سازه در مود اول نوسان کند برای انکه بتوان تحلیل دقیق تری داشت باید تعداد مودهای نوسان بیشتری را در نظر بگیرید به طوری که جمع جرم مودی همه ان مودها ۹۰ درصد شود
پاسخ دهید
با سلام
آیا نیازی به کم کردن تعداد مودهای سازه هست اگر فرض رو بر ۳مود برای هر طبقه بگیریم مثلا برای ۵ طبقه ۱۵مود
آیا نیازی هست حتما این کار انجام بشه ؟
ار فرض کنیم مود نهم شرط ۹۰در صد جرم مودذی رو تامین کرد وما بیشتر داشتیم آیا جواب ها فرق دارند ؟
پاسخ دهید
با سلام
حل مسائل در نرم افزارها به صورت ماتریسی و المان محدود می باشد، برای تسریع در عملیات پردازش(و اجتنباب از مدت زمان طولانی برای اجرا و آنالیز برنامه) تمایل بر این است که از کمترین مدهای ممکن در تحلیل استفاده شود(مدهای بیشتر باعث افزایش درجه آزادی و ه طبع بزرگ شدن ماتریس های مجهول می شود)
برای اینکه محاسبات از دقت بالاتری برخوردار باشد، طبق توصیه آیین نامه باید مشارکت مد تا ۹۰ درصد باشد تا اثرات مدهای مختلف و به طبع تاثیرات آن بر طراحی سازه دیده شود(در سازه های بلندمرتبه، سازه های نامنظم پیچشی و سازه های تحت تاثیر زلزله حوزه نزدیک، مدهای بالاتر تاثیرگذار هستند و در نظر نگرفتن آنها باعث ایجاد خطا در مدلسازی می شود)
با توجه به موارد بالا اکیدا توصیه می گردد حداقل آیین نامه در طراحی سازه ها در نظر گرفته شود.
پاسخ دهید
سلام خسته نباشید .
۱) آیا در تحلیل طیفی هدف از تعریف نیرو های استاتیکی در کنار نیرو های طیفی به جهت همپایه سازی نیروی برشی می باشد ؟
۲) آیا بعد از همپایه سازی باید نیرو های استاتیکی را در قسمت Load cases به صورت Do not Run در آورد تا نیرو های طیفی و استاتیکی همزمان به سازه اعمال نشوند ؟
۳) اگر جواب سوال ۲ منفی است ؛ آیا در قسمت ترکیب بار قاعده خاصی برای نیرو های استاتیکی و طیفی در نظر گرفته می شود تا نیرو ها برای طراحی سازه به صورت منطقی اعمال شوند ؟
پاسخ دهید
سلام وقت بخیر
همانطور که در ویدیو و متن اشاره شده، از نیروهای حاصل از تحلیل شبه استاتیکی برای همپایه سازی نیروهای تحلیل طیفی استفاده می شود،
در جواب پرسش دوم، نیاز نیست که این نیروها را تبدیل به do not run کرد، در واقع، نیروهایی که در طراحی تاثیرگذار هستند توسط combination ساخته می شوند و باید ترکیب بارهایی را در طراحی لحاظ کرد که در آن از نیروهای طیفی استفاده شده باشد.
پاسخ دهید
سلام
لطفا فایل اکسل رو برامون ارسال کنید
و اینکه من یک سازه ۶۰ طبقه دارم و تا مود ۲۰۰ تحلیل میکنم
اما درصد مشارکت جرمیم از ۸۶ بیشتر نمیشه
همه ی فایلو چک کردم
نمیدونم مشکل از کجاست
لطفا کمکم کنید
پاسخ دهید
سلام، تعداد مودهای نوسانی را بیشتر کنید. تعداد طبقات سازه مدلسازی شده زیاد است. اگر دیافراگم از نوع صلب (Rigid) باشد، در هر طبقه سه مود نوسانی خواهید داشت (حرکت X، حرکت Y و دوران حول Z) و بنابراین اگر تعداد مودها ۳n معرفی شود کافی خواهد بود. n تعداد طبقات می باشد. در سازه هایی که دیافراگم از نوع Semi-Rigid باشد و یا دیوارها مش بندی شده باشند (با مش بندی تعداد گره های آن و درجات آزادی آن افزایش می یابد که در تعداد مود تاثیر میگذارد) و یا نقاطی از سازه به دیافراگم متصل نباشد (نقاط اطرف راه پله) ممکن است تعداد مد لازم برای تامین ۹۰ درصد جرم موثر بیش از ۳n باشد.
پاسخ دهید
تعداد مود ها را به ۴۰۰ تا افزایش دادم و در مد ۳۸۸ به درصد مشارکت ۹۰ رسید…..این عجیب و اشتباه نیست؟
پاسخ دهید
سلام باید مدل سازه ای تون بررسی شود تا بتوان اظهار نظر کرد.
پاسخ دهید
سلام مهندس، فایل اکسل براتون ایمیل شد.
پاسخ دهید
لطفا فایل اکسل رو برای من هم ارسال کنید که به شدت نیاز دارم بهش
پاسخ دهید
سلام چشم به ایمیلتون ارسال شد.
پاسخ دهید
سلام ببخشید من اموزش روش تحلیل دینامیکی طیفی رو از سبز سازه خریدم ولی فایل اکسل همراهش نبود ممنون میشم برای من ارسال کنید ممنون
پاسخ دهید
سلام وقتتوت بخیر مهندس رضایی عزیز به ایمیلتون ارسال شد.
پاسخ دهید
سلام وقت بخیر من این فایل اکسل که ضریب بازتاب را پیدا کردن در فیلم من ندارم لطفا برای من ارسال کنید
پاسخ دهید
سلام روزتون بخیر، براتون ایمیل میشه مهندس
پاسخ دهید
سلام.ممنون از آموزش خوب و کاربردیتون که به زبان ساده و روان بیان شد.
سوالم اینه که در مرحله دوم برای همپایه سازی(یعنی یک بار همپایه سازی انجام شد)،ضریب همپایگی جدید در مقدار AgI/R ضرب میشه یا در AgI/R*ضریب همپایگی مرحله اول؟
ممنون از تیم خوب سبز سازه.
پاسخ دهید
سلام،ضریب همپایگی جدید باید در AIg/R*ضریب همپایگی مرحله اول ضرب شود. متن زیر را هم بخونید که کامل متوجه قضیه همپایه سازی شوید.
ابتدای کار ما مقدار AIg/R را حساب می کنیم و مثلا میشود ۰٫۶۸ و این عدد رو در قسمت Scale Factor وارد میکنیم(در منوی تعریف حالت بارهای دینامیکی)
SF=0.68
حال سازه رو آنالیز میکنیم و بعد برش پایه ها رو کنترل میکنیم. اگر برش پایه دینامیکی از برش پایه استاتیکی بیشتر بود اصلا همپایه نمیکنیم. اما اگر برش پایه دینامیکی کمتر از برش پایه استاتیکی بود، فرض میکنیم سازه ما منظم بوده و با ۸۵ درصد باید همپایه بخواهیم همپایه کنیم:
آنوقت حاصل برش پایه استاتیکی تقسیم بر برش پایه دینامیکی ضربدر ۰٫۸۵ را بدست می آوریم. که یک عددی میشود فرضا عدد X.
اگر این عدد X کمتر از یک شد باز هم همپایه نمیکنیم. تا اینکه ببینیم در آنالیز و دیزاین های بعدی این عدد بالای یک میشود یا خیر.
اما اگر این عدد X بزرگتر از ۱ شد ( چه بار اول و چه در انالیز و دیزاین های بعدی ) این عدد X را در اون AIg/R که حساب کردیم (۰٫۶۸) ضرب میکنیم و عددش رو در Scale factor وارد میکنیم.
از اینجا به بعد در هر دفعه همپایه سازی بدون توجه به اینکه این عدد X بزرگتر یا کمتر از ۱ شده این عدد را در ضریب قبلی scale factor ضرب میکنیم.
نکته مهم:
فقط باید حواسمون باشد که عدد همپایه سازی که در عملیات همپایه سازی در طول طراحی انجام میدیم، هیچ وقت از آن Scale Factor اولیه که ۰٫۶۸ دادیم کمتر نشود.
یعنی هر سری که استاتیکی تقسیم بر دینامیکی میشه ضربدر مثلا ۰٫۸۵، حاصل این عدد که در Scale Factor داخل نرم افزار ضرب میکنیم، این عدد نهایی نباید از ۰٫۶۸ کمتر بشود.
پاسخ دهید
ممنون
پاسخ دهید
سلام و خسته نباشید.من نسخه ابتدایی این آموش رو خریدم که شامل سه تا ویدئو میشد.تو اون ویدئو از یک فایل اکسل برای محاسبه ضریب زلزله و نمودار طیف و … استفاده شد که همراه با لینک دانلود برای من ارسال نشد.امکانش هست که این فایل رو برام ارسال کنید؟با تشکر.
پاسخ دهید
سلام روزتون بخیر، همکارانم پاسخ پیام تلگرام شما رو میدن
پاسخ دهید
سلام و خسته نباشید.من نسخه اولیه این آموزش رو حدود یک سال پیش خریدم که شامل سه تا ویدئو میشه.تو فیلم از یک فایل اکسل برای محاسبه ضریب زلزه و … استفاده شد که همراه آموزش برای من ارسال نشد.انکانش هست که اون فایل اکسل رو برام ارسال کنید؟با تشکر
پاسخ دهید
با سلام و خسته نباشید از تیم بسیار خوب و راهنمایی های ارزشمندتون
دو سوال داشتم ، لطفا راهنمایی بفرمایید :
سازه ای دارای چند طبقه میباشد ، در تمام طبقات دیافراگم صلب وجود دارد و فقط طبقه آخر سقف سبک شیبدار ( سوله ای )
۱-آیا بطور کلی ، تحلیل طیفی در سازه هایی که دیافراگم صلب ندارند ( مانند سوله ) یا تعدادی از طبقات فاقد دیافراگ صلب هستند امکانپذیر است ؟ ، در صورت امکانپذیر بودن ، این تحلیل همانند سازه با دیافراگ صلب می باشد ؟
۲-در سازه فوق الذکر ، در صورتی که برش پایه ناشی از نیروی زلزله حاکم بر طرح باشد ، بایستی طبقه آخر که سقف سبک شیبدار میباشد ، برای نیروی باد هم کنترل گردد یا هان نیروی زلزله کفایت می کنند ؟ اگه سازه طبقه آخر بصورت جدا از طبقات پایین اجرا گردد ( البته با تصالات پیوسته ) چطور ؟
با تشکر
پاسخ دهید
سلام
۱- نوع تحلیل طیفی یا استاتیکی ارتباطی با نوع دیافراگم ندارد. شما می توانید در تمام سازه های ساختمانی دیافراگم را به صورت نیمه صلب در نظر بگیرید تا سختی و تغییرشکل دیافراگم وارد محاسبات تحلیلی شود و نتایج به واقعیت نزدیکتر باشد. در واقع دیافراگم صلب برای ساده سازی روند تحلیلی می باشد که درجات آزادی به سه درجه آزادی (دو درجه آزادی انتقالی و یک درجه آزادی پیچشی) کاهش پیدا می کند. بنابراین استفاده از تحلیل طیفی امکان پذیر است.
۲- اینکه سقف طبقه آخر را بخواهید جداگانه هم طراحی کنید در نهایت باید این سقف روی سازه بنشیند و اثر بار باد در آن دیده شود. بنابراین بهتر است سقف شیبدار برای بار باد طراحی و کنترل شود.
پاسخ دهید
ممنونم از مجموعه هایی که ارائه می کنید
حتما پس از مطالعه نظرم رو در صفحه نظرخواهی شما اعلام می کنم
امیدوارم همیشه با انرژی رو به جلو حرکت کنید و در لبه های علمی قدم بردارید
پاسخ دهید
سلام جناب مهندس
خیلی ممنون از لطفتون بله حتما نظرتون رو اعلام بفرمایید خوشحال میشیم
پاسخ دهید
با سلام و احترام
با وجود اینکه تمامی مراحل گفته شده را طی کردم ولی نرم افزار نتایج تحلیل دینامیکی از جمله Modal result , Drift را نشان نمی دهد، علت چیست؟
پاسخ دهید
سلام
چون امکان بررسی فایل نیست نمیشه نظر قطعی داد، ممکنه پارامترهای تحلیل به درستی تعریف نشده باشه و یا تحلیل به طور کامل انجام نشده باشه
پاسخ دهید
سلام استاد به ساختمون ۵ طبقه کاملا منظمو تحلیل طیفی میکنم سنگین تر از تحلیل استاتیکی میشه یعنی بعضی از ستون ها قرمز میشه دلیلش چی میتونه باشه؟ مگه تحلیل طیفی اقتصادی تر از تحلیل استاتیکی نیست؟
پاسخ دهید
سلام مهندس
در اکثر موارد این اتفاق میوفته ولی خب بعضی حالات هم هستش که ممکنه تحلیل طیفی سنگین تر بشه، مثلا در حالتی که سازه تحت پیچش باشه.
در مجموع استفاده از لفظ اقتصادی خیلی دقیق نیست و بهتره گفته بشه تحلیل دینامیکی مقاطعو واقع بینانه تر میکنه که خب در سازه های منظم باعث سبک تر شدنه سازه هم معمولا میشه.
پاسخ دهید
سلام. من یک سازه مدل کردم و به روش طیفی تحلیل کردم. ولی مشکلی که هست اینه که زمان پریود را خیلی زیاد محاسبه کرده و برش پایه برای ترکیبات طیفی را صفر محاسبه کرده. همه اطلاعات هم چک کردم درست بود. بنظر شما مشکل از کجاست؟
پاسخ دهید
سلام
علل مختلفی میتونه داشته باشید. باید حتما فایل را بررسی کنیم
پاسخ دهید
سلام.بنده هم این مشکل رو دارم و تا مود پریود خیلیی بالاست یعنی عدد ۷ رقمی!!! مشخصات مصالح ومقاطع رو چک کردم. همچنین تحلیل استاتیکی و طراحی بر اساس اون رو هم انجام دادم.لطفا کممک کنید
پاسخ دهید
سلام
زمان تناوب تحلیلی در نرم ایتبس بر اساس تحلیل مودال بدست می آید و به دو پارامتر سختی و جرم سازه وابسته است. با جرم رابطه مستقیم و با سختی رابطه معکوس دارد. بنابراین وقتی زمان تناوب سازه زیاد گزارش شده نشان می دهد سختی سازه شما کم است و یا اینکه بارگذاری شما ایراد دارد. یک بازنگری در فایل داشته باشید. تعریف مصالح، تعریف مقاطع، اتصالات پای ستون، اتصالات اعضای سازه، تعریف Mass Source و موارد دیگر را بررسی کنید.
اینکه عرض کردید برش پایه دینامیکی صفر شده است؟برش استاتیکی چطور؟
باید مراحل انجام تحلیل طیفی را بررسی کنید که درست انجام دادید یا خیر. تابع طیف پاسخ و همچنین ضریب Scale Factor را چک کنید.
اگر این موارد را بررسی کردید و به نتیجه نرسیدید باید فایلتون بررسی بشود.
پاسخ دهید
میشه لطفاً جواب سوالمو بدید
پاسخ دهید
سلام و وقت بخیر
برای کنترل نامنظمی، کافیست که ریشیوئه هر راستا رو برای زلزله همون راستا چک کنید، و به هیچ وجه نیازی نیست (یا بهتره بگم درست نیست) که مثلا ریشوئه راستای y رو برای Sx چک کنید، چون اگه نتایج رو مشاهده کنید، برای مثالی که زدم میبینید که به دلیل پیچش ساختمان, مقدار جابجایی ماکزیمم در راستای y عددی ناچیز است و حتی مقدار متوسط آن مقداری ناچیزتر، که نتیجه آن به ریشوئه زیاد ختم میشه که از نظر تئوری کاملا اعداد صحیحی هستند ولی این کار صحیح نیست که این موارد ملاک قرار بدیم
در ضمن توجه داشته باشید که برای همپایه کردن، صحیح اینه که از روش جذر مجموع مربعات استفاده نکنید و مطابق با نظام مهندسی تهران میبایست مثلا Sx رو به تنهایی با Ex همپایه کنید
پیروز باشید سبزسازهایه عزیز
پاسخ دهید
سپاس از لطفتون
پاسخ دهید
سلام جناب مهندس
بله حتما سوالتون پاسخ داده میشه. منتها چون سوالات علمی رو ما برای مدرسین ارسال میکنیم و یا دوستان در واحد آموزش پاسخ میدن یکمی بیشتر طول میکشه.
من مجدد به دوستان یادآوری میکنم پاسخ سوال شما رو یادشون نره.
خیلی ممنون از صبر و شکیبایی شما
پاسخ دهید
سلام تو تحلیل دینامیکی، برای بدست آوردن ضریب همپایگی اول ریشیو نامنظمی پیچشی از دریفت چک میکنم ، ولی تو یه پلان کاملا منظم متوجه شدم ریشیو بالای ۵۰ درصده ، چک کردم دیدم تو زلزله sx برای دوجهت x,y تغییر مکان داده که برای جهت xریشیو مناسب ولی برای y نامناسب و خیلی زیاده البته توزلزله sy برای یه جهت yریشیو داده و مناسبه، ممنونم اگه راهنماییم کنید
پاسخ دهید
ضمن عرض سلام و تشکر از اموزشهای بسیار خوب تیم سبز سازه
سوالی در رابطه با کنترل تعداد مود نوسان دارم.آیا همزمان با کنترل sumux ,sumuy نیاز به کنترل SUM RX , SUM RY هم هست؟برخی منابع توصیه می کنند
متشکرم
پاسخ دهید
با سلام و درود
خیر، نیازی به در نظر گرفتن چنین پارامترهایی نیست، چون موضوع زلزله یعنی راستاهای X و Y، نه دوران
این پارامترها برای تشخیص امتداد مودهای اصلی سازه کاربرد دارد، چون در برخی موارد ممکن است هم Ux و هم Uy دارای درصد بالایی باشد که برای تشخیص اینکه این مود اصلی کدوم راستا است از Rx و Ry استفاده میکنیم، به این صورت که اگر Ry مقدار بالایی داشته باشد یعنی مود اصلی راستای X میباشد و برعکس
امیدوارم توضیحاتم مورد توجه قرار گرفته باشه
پاسخ دهید
سلام وقت شما بخیر
در مورد تحلیل طیفی سازه یک سوال داشتم، من دقیقا طبق ویدیو اموزشی شما پیش رفتم ولی تفاوتی زیادی بین برش دینامیکی و استاتیکی سازه م وجود داشت. مثلا برش بایه استاتیک شده ۲۱۵ تن و برش دینامیکی شد ۰٫۱۳ تن! به نظر شما مشکل از کجاست؟ من همه موراد رو طبق ویدیو اموزشی پیش رفتم
لطفا راهنماییم کنید، با تشکر
پاسخ دهید
سلام. شما ضریب همپایه سازی رو اشتباه وارد کردید. در این ضریب از g استفاده شده که باید حتما واحد محاسباتی با واحد نرم افزار در هنگام وارد کردن ضریب یکی باشد.
پاسخ دهید
متشکرم از پاسختون، بله حل شد مشکلم.
پاسخ دهید
سلام
تعدا مد تو ایتبس ۹٫۷ چگونه باید وارد کنیم
ممنون میشم جواب بدید
پاسخ دهید
سلام، واقعا عالی بود، خیلی ساده و روان در عین حال کارآمد تحلیل طیفی رو بیان کردید، واقعا لذت بردم و یاد گرفتم ، خسته نباشید، درود برشما
پاسخ دهید
سلام ممنون جناب مهندس، خوشحالیم که مقالات ما برای شما مفید بوده
پاسخ دهید
با سلام و خسته نباشید از تیم بسیار خوب و ارزشمند سبز سازه ، به راستی سنجش ارزش کارهای شما عزیزان با معیار مادی اصلا صحیح نیست ولی خواهشی که از دوستان دارم مقالاتی را که استفاده می کنید و می خونید حتما خرید کنید تا مایه دلگرمی برای عزیزان تیم سبز سازه بشه و بتونن با انگیزه بیشتری به ارائه دانش عمرانی ادامه بدهند چون واقعا هزینه ای که برای مقالات گرانبها گذاشته اند پول یه چیپس هم نیست و اخلاق حکم میکنه که پس از استفاده از مقاله ها ، آنها را خرید کنیم این حداقل کاریست که میتوانیم در جواب کارهای بدون چشمداشت این عزیزان انجام دهیم….ممنون تیم خوب وعالی سبز سازه
پاسخ دهید
ممنون از بزرگواری و لطفتون جناب مهندس، ما تموم تلاشمون رو میکنیم تا بتونیم به جامعه مهندسین عمران در این زمینه کمک کنیم امیدوارم از مطالبی که روی سایت قرار میگیره بهره کافی رو ببرید.بسیار سپاسگزارم از شما دوست عزیز موفق باشید.
پاسخ دهید
سلام. آیا دربرنامه sap می توان ار تحلیل خطی تاریخه زمانی استفاده کرد؟ اگر میشه چظوری نیروی زلزله را معرفی می کنند. ممنون
پاسخ دهید
با سلام. بله کاملا. از نسخه ۱۹ به بعد هم سرعت و همگرایی تحلیل های غیرخطی بهتر هم شده. SAP حتی قابلیت تحلیل های حوزه فرکانس (غیر از حوزه زمان) را هم داراست.
برای مراحل کامل این نوع تحلیل مقاله تحلیل تاریخچه زمانی خطی یا دوره تحلیل تاریخچه زمانی غیر خطی رو مشاهده کنید.
پاسخ دهید
با سلام، من برش پایه دینامیکی رو حدودا سه برابر استاتیکی به دست آوردم.میتونین راهنمایی کنین مشکل از چی می تونه باشه؟
پاسخ دهید
سلام. اولین چیزی که به نظر میاد اینه که ضرایب رو به درستی تعریف نکردید یا طیف شما درست تعریف نشده
پاسخ دهید
سلام کارتون در خصوص ارتقاع علوم مهندسی عالیه مرسی
پاسخ دهید
سلام مهندس
خیلی ممنون از لطف شما
به امید پیشرفت بیشتر جامعه مهندسی
پاسخ دهید
سلام عالی بود به خصوص اون اول که تفاوت تحلیل استاتیکی و دینامیکی رو مهندس زارع میگن فوق العاده است
پاسخ دهید
درود مهندس عزیز
پایدار باشید و بسیار خوشحال هستیم که شما برای ما دیدگاهتان را ارسال می کنید.
متشکرم
پاسخ دهید
سلام
در تحلیل دینامیکی مرحله اول بعد از تحلیل ک همپایه سازی انجام می دهیم مقدار ضریب همپایگی را در رابطه A*I/R*gضرب می کنیم و به عنوان scale factor می دهیم در مراحل بعدی مثل بعد از طراحی ک تغییراتی در سایز المان ها انجام می شود یا در مرحله کنترل دریفت همپایه سازی مقدار ضریبش در همان رابطه A*I/R*g ضرب می شود یا عدد قبل ک در مراحل ابتدایی به دست آمد منظور این ک برای همپایه سازی در طی چندین مرحله همیشه این رابطه A*I/R*g ثابت است همانی ک مرحله اول محاسبه کردیم؟
پاسخ دهید
با سلام. ضریب AgI/Ru همیشه ثابت است. چون تمامی پارامترهای آن مثل A,g,I,Ru ثابت است. ولی همانطور که در فیلم آموزشی همپایه سازی توضیح دادیم بعد از آنالیز باید بازتاب ها را بر اساس بند ۳-۴-۱-۴ اصلاح نمود. همانطور که میدانید اصلاح مقادیر بازتاب ها کاملا وابسته به برش پایه استاتیکی و دینامیکی است. برش پایه استاتیکی که ثابت است. ولی با تغییر در سایز المان ها سختی سازه تغییر می کند. تغییر در سختی سازه موجب تغییر در برش پایه دینامیکی می شود. بنابراین باید مجددا عملیات همپایه سازی و اصلاح مقادیر بازتاب ها را انجام داد… در فیلم آموزشی رایگان همپایه سازی این موضوع را توضیح داده ایم.
http://sabzsaze.com/hampayesazi/
پاسخ دهید
در تحلیل دینامیکی
میتوان از نتایج تحلیل استاتیکی یعنی بارهای خروج از مرکزیت دار زلزله exp ,…
استفاده کرد
دریفت مرکز جرم منظورمه
البته با محاسبه ضریب زلزله جدید ک زمان تناوب رو از ایتبس دریافت می کنیم
پاسخ دهید
با سلام. بله مشکلی ندارد از آنجایی که کنترل دریفت با زلزله های طیفی کمی وقت گیر تر است برخی معمولا از زلزله های استاتیکی برای کنترل دریفت استفاده می کنند. ولی اگر از زلزله های طیفی استفاده کنید از آنجایی که در پروژه شما همپایه سازی به صورت ۸۵ درصد انجام میشود قطعا به نتایج بهینه تری خواهید رسید.
پاسخ دهید
کنترل دریفت با استفاده از زلزله طیف به چ صورت می باشد/
پاسخ دهید
۱- ابتدا الگوهای بار زلزله دریفت طیفی را از قسمت load cases بسازید. منظورمان SXDRIFT و SYDRIFT می باشد. توجه کنید scale factor اولیه یعنی AgI/Ru را برای تعریف این ۲ الگوی بار وارد کنید.
۲- سپس سازه را آنالیز کنید.
۳- با توجه به منظمی یا نامنظمی پروژه، SXDRIFT را با EXDRIFT و SYDRIFT را با EYDRIFT همپایه کنید.
۴- حال میتوانید دریفت را تحت الگوهای بار SXDRIFT و SYDRIFT بخوانید.
پاسخ دهید