صفحه اصلی  »  طراحی سازه های ساختمانی و صنعتی  »  قرمز شدن تیر در ایتبس و اصلاح ضریب سختی پیچشی تیرهای بتنی

قرمز شدن تیر در ایتبس و اصلاح ضریب سختی پیچشی تیرهای بتنی

همان طور که می دانید در طراحی سازه اکثر ما با مشکل قرمز شدن تیر در ایتبس رو برو می شویم که باید این مشکل حل شود اما چگونه؟ آیا راه آن افزایش مقطع تیر است؟

در این مقاله کاربردی گام به گام رفع مشکل قرمز شدن تیر ها آشنا می شویم برای رفع خطاهای طراحی به مقاله رفع خطاهای پر تکرار طراحی در ایتبس مراجعه کنید.

⌛ آخرین به روز رسانی: 6 مرداد 1400

📕 تغییرات به روز رسانی: آپدیت بر اساس مبحث نهم مقررات ملی ساختمان ویرایش 1399

 

در این مقاله چه می‌آموزیم؟

1. علت قرمز شدن تیر ها در ایتبس:

مورد بسیار متداولی که در ساختمان‌های بتن آرمه وجود دارد، قرارگیری تیرهای فرعی بر روی تیرهای اصلی است. مشکلی که طراحان در این شرایط با آن روبرو می‌شوند، قرمز شدن این تیرها به دلیل وجود پیچش زیاد است. در این شرایط چاره کار نه افزایش ابعاد مقطع بلکه لحاظ نمودن ضرایب اصلاح سختی پیچشی در آنها می‌باشد.

 

قرمز شدن تیر بتنی در ایتبس

شکل 1قرمز شدن تیر

 

همان‌طور که در شکل مشاهده می­کنید، تیرهای فرعی اتاقک آسانسور، باعث پیچش در تیر اصلی شده، بدین صورت که در تیرهای فرعی لنگر خمشی ایجاد می­شود و از آنجایی که تیرهای فرعی به تیر اصلی متصل می­باشند، باعث ایجاد لنگر پیچشی در تیر اصلی می­شوند. (منظور از پیغام O/S وجود پیچش زیاد می­باشد.)

مطابق با فلسفه اعمال ضرایب اصلاح سختی که قبلاً در مقاله ” ضرایب سختی تیر و ستون ” بررسی نمودیم، در وضعیت فعلی نیز به علت ترک‌های پیچشی، درعمل تیر اصلی دوران کرده و سختی پیچشی آن کاهش می‌یابد؛ لذا بایست ضریبی برای اصلاح سختی پیچشی این تیرها در نظر گرفته شود.

برخلاف ضرایب اصلاح سختی خمشی تیرها و ستون‌ها، مبحث نهم برای ضریب اصلاح سختی پیچشی، عدد مشخصی را بیان نمی‌کند، در عوض به صورت واضح اشاره دارد که در تحلیل سازه باید سختی پیچشی اعضای ترک خورده به نحو مناسب محاسبه و منظور گردد؛ بنابراین پروسه تشخیص ضریب اصلاح سختی پیچشی برخلاف ضریب اصلاح سختی خمشی، محاسباتی است.

دراین خصوص مبحث نهم در خلال بندهای ذیل، روش محاسبه ضریب اصلاح سختی پیچشی را بیان می‌کند.

 

رفع مشکل قرمز شدن تیر بر اساس ضوابط مقررات ملی ساختمان

 

2. رفع مشکل قرمز شدن تیر در ایتبس

مقدار Tu و ΦTcr از نتایج محاسبات نرم­ افزارهای مهندسی قابل استخراج بوده و به­ راحتی می­ توان ضریب اصلاح سختی پیچشی را با گام­ بندی تصویری زیر بدست آورد.

1.2 گام اول برداشت Tu و Tcr

مطابق با پیش­ فرض نرم­ افزار که سختی پیچشی آن عدد یک می­ باشد روند محاسبه را آغاز می­ نماییم. پس از طراحی اولیه مقادیر Tu و ΦTcr را با کلیک راست بر روی عضو تحت پیچش و طی مراحل زیر بدست می­ آوریم.

 

گام به گام رفع مشکل قرمز شدن تیر در ایتبس

شکل 2نتایج طراحی تیر در ایتبس

 

بر روی گزینه Envelope کلیک کنید. همانطور که ملاحظه می کنید در این پروژه مقدار Tu=95.2204 kN.m می باشد.

 

لنگر پیچشی نهایی Tu تیر (گام به گام مراحل رفع قرمز شدن تیر در ایتبس)

شکل 3 لنگر پیچشی نهایی Tu

 

سپس به پنجره قبلی بازگردید و این بار گزینه Shear را انتخاب کنید.

همانطور که در تصویر زیر ملاحظه می کنید مقدار ΦTcr=39.2947 kN.m می باشد.

 

ظرفیت پیچشی تیر (گام به گام رفع قرمز شدن مقاطع در ایتبس)

شکل 4 ظرفیت پیچشی تیر

2.2 گام دوم اصلاح سختی پیچشی تیرها

اگر Tu<ΦTcr باشد نیازی به اعمال ضریب کاهش سختی پیچشی نیست. ولی اگر Tu>ΦTcr بایستی به­ صورت آزمون و خطا ضریبی (کمتر از 1) را هر بار در قسمت مشخص شده در پنجره زیر وارد کرد تا نهایتاً Tu و ΦTcr تقریباً برابر گردند.

 

اصلاح سختی پیچشی سازه برای رفع مشکل قرمز شدن تیر در ایتبس

شکل 5 اصلاح سختی پیچشی

 

 آیا در تمام تیرها مجاز به کاهش ضریب سختی پیچشی تیرها هستیم؟

خیر … به طور کلی با دو نوع پیچش روبرو هستیم.

پیچش تعادلی: در این نوع پیچش امکان بازتوزیع نیروها فراهم نیست؛ بنابراین در این اعضا امکان کاهش در لنگر پیچشی وجود نداشته و عضو را برای لنگر Tu  طراحی می‌کنیم. به طور مثال زمانی که یک قاب معین یا قسمتی معین از یک سازه معین را داشته باشیم، پیچش از نوع تعادلی می­باشد.

نکته: تیرهای طره پیچش از نوع تعادلی داشته، یعنی امکان باز توزیع نیرو و کاهش در لنگر پیچشی وجود ندارد.

 

پیچش تعادلی (گام به گام رفع قرمز شدن مقاطع در ایتبس)

شکل 6 پیچش تعادلی

 

پیچش همسازی: در این نوع پیچش امکان بازتوزیع نیروها فراهم می‌باشد؛ بنابراین در این اعضا می‌توان عضو را برای لنگر 0.75Tcr طراحی کرد.

 

پیچش همسازی (گام به گام رفع قرمز شدن مقاطع در ایتبس)

شکل 7 پیچش همسازی

 

 

3. معرفی پلاگین ایتبس برای اصلاح خودکار سختی پیچشی تیرها

مطابق با سؤال و جواب کارگاه بتن کمیته ایرانی نرم افزار، در رابطه با پیشنهاد اعمال ضریب ترک خوردگی پیچشی برابر 0.15 که مطابق با توصیه آیین نامه آبا درگذشته بوده است این‌گونه پاسخ‌داده‌شده است:

 

ضریب ترک خوردگی پیچشی

شکل 5 جواب کمیته ایرانی نرم افزار در رابطه با ضریب ترک خوردگی پیچشی

 

ضریب ترک خوردگی پیچشی در آیین نامه (گام به گام رفع قرمز شدن مقاطع در ایتبس)

 

با توجه به این سؤال، اعمال ضریب 0.15 طبق آیین‌نامه آبا درگذشته امکان­ پذیر نیست و در مواقعی که ممان پیچشی اسمی مقطع از لنگر پیچی آستانه بیشتر باشد (Tu>ϕTth) حتماً باید آرماتور حداقل پیچشی در آن­ها لحاظ شود.

 

حداقل آرماتور پیچشی

 

مطابق با مطالب فوق، محاسبه­ ی ضریب کاهش پیچشی تیر­ها به‌صورت جداگانه الزامی است. که درواقع محاسبه­ ی آن‌ها به‌صورت دستی زمان زیادی خواهد برد.

در ادامه با معرفی پلاگین پیچش همسازی در ETABS که توسط مهندس مرتضی باقری برنامه‌نویسی شده است می‌پردازیم که پیچش همسازی تیر­ها را در نرم‌افزار ETABS آسان و سریع‌تر می‌کند.

جهت استفاده از این پلاگین ابتدا متناسب با ورژن نرم‌افزار ETABS خود، پلاگین را از لینک‌های زیر دانلود کرده و مطابق با شکل زیر پلاگین را برای نرم‌افزار تعریف کنید:

 

دانلود پلاگین پیچش همسازی برای ETABSv16 ورژن 1.0.1

 

دانلود پلاگین پیچش همسازی برای ETABSv18&19 ورژن 1.0.1

 

مسیر واردکردن پلاگین به نرم‌افزار ایتبس

شکل 6 مسیر واردکردن پلاگین به نرم‌افزار ETABS

 

پس از اضافه کردن پلاگین به نرم‌افزار، می‌تواند از همان منوی Tools اقدام به باز کردن پلاگین کرده و آن را اجرا کنید. پس از اجرای آن پنجره‌ی زیر بازخواهد شد که مطابق با حساسیت پروژه ­ی خود می‌تواند آن را تنظیم کنید.

 

پلاگین پیچش همسازی در نرم افزار ETABS

شکل 7 پلاگین پیچش همسازی در نرم افزار ETABS

 

در شکل 7،  𝜑T درواقع همان ضریب کاهش مقاومت پیچش برابر با 0.75 است. درقسمت Max Step مقدار تلاش، جهت رسیدن به عدد مورد در آزمون خطا را درخواست می‌کند و Max Tolerance حداکثر میزان نزدیکی اعداد به یکدیگر را درخواست می‌کند.

در مواقعی که تیک T modifier زده باشد؛ مقدار Torsion در قسمت property modifiers یک تیر را برابر با یک قرار می‌دهد و خود از اول آن را محاسبه می‌کند.

 

شکل 8 نمایش مقدار ضریب Torsion در قسمت Property Modifiers

 

در قسمت Load Combination در گزینه دارد که شما می‌توانید با توجه نیاز خود یکی از آِن گزینه‌ها رو انتخاب کنید.

پس از Ran کردن پلاگین نتایج به شما نمایش داده می‌شود که می‌توانید این نتایج را به نرم­ افزار اکسل منتقل کرده و موارد را بررسی کنید.

 

 پلاگین پیچش همسازی

شکل 9 نتایج به دست آماده از پلاگین پیچش همسازی

 

مشاهده می‌کنید که در بسیاری از تیر­ها مقدار ترک­خوردگی پیچش آن‌ها یک شده است. که این نشان‌دهنده آن است که تیر موردنظر نیاز به ضریب ترک­خوردگی پیچشی نیست و عملاً اعمال ضریب ترک­خوردگی پیچشی 0.15 برای تمام تیرها را رد می‌کند.

در ویدیو آموزشی رایگان از مهندس مرتضی باقری، به بررسی پیچش در تیر­های بتنی و معرفی پلاگین مربوط به پیچش همسازی در تیر­های بتنی پرداخته است.

 

 

❓ با این تفاسیر در چه اعضایی امکان کاهش در لنگر پیچشی وجود ندارد؟

در تیرهای طره پیچش ایجاد شده از نوع تعادلی است. به این معنی که امکان باز توزیع نیرو و کاهش در لنگر پیچشی وجود ندارد. بنابراین در تیرهای طره نمی توان با کاهش ضریب سختی پیچشی این موضوع را حل کرد. در این حالت باید عضو را برای لنگر Tu طراحی کرد.

 

4. اصلاح سختی پیچشی در قالب یک ویدئو

در ویدئو آموزشی رایگان زیر که قسمت کوتاهی از ویدئو  طراحی دستی تیر بتنی و تفسیر نتایج آن در Etabs2016 می باشد، مهندس آرزو محمدی ابتدا انواع پیچش را معرفی می کند و سپس نحوه محاسبه دستی آرماتورهای طولی و عرضی پیچشی را آموزش می دهد. این فیلم آموزشی را از دست ندهید.

 

5. خاموت پیچشی لرزه ای

در اعضایی که تحت پیچش خالص و قابل توجهی قرار می گیرند استفاده از ۲ آرماتور U شکل به صورت وصله پوششی مطلوب نیست. دلیل این امر از بین رفتن پوشش بتن در پیچش های بزرگ می باشد که نهایتا منجر به گسیختگی پیچشی زودرس می شود. (R25.7.1.6) همانطور که ملاحظه می کنید مقطع زیر یک تیر کناری بوده که به دال متصل است و اثر پیچش در آن قابل ملاحظه می باشد.

تنگ بسته به صورت وصله پوششی

شکل 8 تنگ بسته به صورت وصله پوششی

 

اضافه می کنیم بنابر آیین نامه ACI استفاده از این شکل خاموت در سایر شرایط محدودیتی نداشته و فقط منظور اعضایی است که تحت پیچش قرار می گیرند (R25.7.1.7)

اما موردی که در اینجا می خواهیم به آن بپردازیم معمولا در مراجع فارسی کمتر به آن پرداخته می شود.

❓ در مقاطعی که تحت پیچش قابل توجهی قرار می گیرند، طراحی تنگ ویژه به چه صورت خواهد بود؟

تنگ ویژه، خاموتی است بسته، که در دو انتها به قلاب ویژه ختم می شود.

قلاب ویژه نیز، قلابی است با خم حداقل ۱۳۵ درجه.

همچنین تنگی که بخواهد در برابر پیچش مقاومت کند حتما بایستی به صورت تنگ بسته باشد. البته بایستی به این نکته اشاره کنیم که منظور از تنگ بسته این نیست که آرماتورهای عرضی به صورت یکسره باشد، می توان از یک آرماتور U به همراه آرماتور تک شاخه استفاده کرد که در هریک از شرایط به توضیحات بیشتری می پردازیم.

در مقطع مستطیلی زیر، با توجه به اینکه از هیچ طرفی محصور شدگی برقرار نیست؛ بنابراین قلاب انتهایی از هر دو سمت بایستی به خم حداقل ۱۳۵ درجه منتهی شود.

 

تنگ بسته

شکل 9تنگ بسته

 

ولی در مقطع زیر، با توجه به اینکه دال از سمت راست به محصور شدگی کمک می کند؛ خم این سمت را می توان ۹۰ درجه گرفت.

تیر محیطی که تحت پیچش قرار می گیرد.

شکل 10تیر محیطی

 

با همین منطق می توان از خم ۹۰ درجه در هر دو انتهای تیر زیر استفاده کرد و لزومی به استفاده از خم ۱۳۵ درجه نیست!

 

مقطع T شکل

نتیجه­ گیری

  1. نحوه اصلاح سختی خمشی و پیچشی در مبحث نهم مقررات ملی ساختمان و آیین­ نامه بتن آمریکا عملاً مشابه با یکدیگر می­ باشند.
  2. اعمال ضریب سختی خمشی و پیچشی در نرم­ افزار بسیار ساده و مشابه با یکدیگر می­ باشد، تنها تفاوت این است که “ضرایب اصلاح خمشی” توسط آیین­ نامه به­ صراحت و به­ صورت عددی بیان شده­ اند ولی برای ضریب اصلاح پیچش فرآیندی آزمون و خطایی نیاز است.
  3. برخلاف اینکه عموماً تصور می­ شود با اعمال ضرایب اصلاح سختی، جواب گرفتن از مقاطع دشوار خواهد شد، در مواردی نظیر پیچش، عکس این تصور برقرار است و با اعمال ضرایب پیچشی مناسب شرایط بهبود می­ یابد.

منابع

  1. Building Code Requirements for Structural Concrete (ACI 318-14)
  2. EFFECTIVE RIGIDITY OF REINFORCED CONCRETE ELEMENTS IN SEISMIC ANALYSIS AND DESIGN, J.R. Pique and M. Burgos
  3. مبحث نهم مقررات ملی ساختمان ایران، ویرایش 1399
  4. آیین­ نامه طراحی ساختمان­ها دربرابر زلزله، استاندارد 2800، ویرایش 4
خرید لينک هاي دانلود

با عضویت بدون وارد کردن اطلاعات رایگان دریافت کنید.

دانلود و ذخیره فقط همین آموزش ( + عضو شوید و یا وارد شوید !)

دانلود سریع و رایگان

پیش از همه باخبر شوید!

تعداد علاقه‌مندانی که تاکنون عضو خبرنامه ما شده‌اند: 37,298 نفر

تفاوت خبرنامه ایمیلی سبزسازه با سایر خبرنامه‌ها، نوآورانه و بروز بودن آن است. فقط تخفیف‌ها، جشنواره‌ها، تازه‌ترین‌های آموزشی و ... مورد علاقه شما را هر هفته به ایمیلتان ارسال می‌کنیم.

نگران نباشید، ما هم مثل شما از ایمیل‌های تبلیغاتی متنفریم و خاطر شما را نخواهیم آزرد!

تولید کنندگان آموزش
با ارسال 83اُمین دیدگاه، به بهبود این محتوا کمک کنید.
نظرات کاربران
  1. محسني

    برای کنترل و اعمال ضریب ترکخوردگی پیچشی تیرها در Etabs 9.7.4 هم را حل سریع و بدون محاسبات دستی تک تک تیرها وجود داره؟
    مثل پلاگین ارایه شده و …

    پاسخ دهید

  2. مهندس نوش آفرین کرمی (پاسخ مورد تایید سبزسازه)

    سلام مهندس
    درست است میشه از پلاگین استفاده کرد

    پاسخ دهید

  3. نیما

    سلام. در مدل برای اتصال تیر به تیر، تیرچه دوبل تعبیه کردم (برای تعریف تیرچه دوبل، یه مقطع مستطیلی ۲۰۰*۳۰۰ در نظر گرفتم).
    به این تیرچه مانند تیرها مطابق توضیحات مقاله ضریب سختی پیچشی اختصاص داده شد. بعد طراحی، تیرچه دوبل در چند طبقه قرمز شد. در این شرایط میتونم تیرچه دوبل بزرگ‌تری اختصاص بدم؟ آیا اصلا مدل کردن تیرچه درسته؟
    مرسی از محتواهای خوب و پاسخگویی عالیتون

    پاسخ دهید

  4. مهندس نوش آفرین کرمی (پاسخ مورد تایید سبزسازه)

    سلام مهندس وقتتون بخیر
    کار شما درست است و مشکلی نیست ، ضریب پیچشی رو هم می تونید تغییر بدید.
    اگر باز جواب نگرفتید ارتفاع رو می تونید بزرگتر کنید و از تیرچه با ارتفاع بزرگتری در اجرا استفاده کنید.

    پاسخ دهید

  5. آروین خدری

    سلام بعد از این که طراحی انجام میشه چند تا تیر قرمز میشه (۴۵#) با اصلاح ضریب سختی پیچشی مشکل قرمز بودن حل میشه و دیگه خبری از ارور ۴۵# نیست ولی همچنان Tu ازphiTcr بزرگتره بازم نیازه که ضریب اصلاح کنم یا همین که ارور بر طرف شده کافیه؟

    پاسخ دهید

  6. مهندس نوش آفرین کرمی (پاسخ مورد تایید سبزسازه)

    سلام مهندس
    این پروسه را تا وقتی که مقدار Tu= ϕTcr حاصل گردید باید تکرار کنید.

    پاسخ دهید

  7. عرفان فرج زاده

    سلام و دورد…
    خانم مهندس منم این مشکل رو دارم،با هیچ ضریبی مساوی نمیشن فقط میتونم با اختلاف زیر ۱ تن متر به همدیگه نزدیک کنم این دو مقدار رو.تو این مرحله وقتی ضریب پیچشی رو حتی ۰٫۰۰۱ کم میکنم،Tu یکدفعه نصف میشه و از phi×Tcr خیلی کمتر میشه

    پاسخ دهید

  8. فاطمه آقایی

    سلام..اگر بطور دقیق حساب بشه برابر است.https://t.me/bagheristructure از این کانال مهندس باقری یک پلاگین مربوط به محاسبه ضریب پیچشی هست که دقیق حساب میکنه میتونید استفاده کنید

    پاسخ دهید

  9. علیرضا صادقپور

    با سلام و تشکر از اموزشهای بسیار عالی
    ارزوی سلامتی و موفقیت برای کلیه همکاران سبز سازه دارم

    پاسخ دهید

  10. مهندس شکوه شیخ زاده (پاسخ مورد تایید سبزسازه)

    سلام مهندس عزیز
    تشکر از همراهی شما با مجموعه سبزسازه
    موفق باشید🌹

    پاسخ دهید

  11. حسین بهبودی

    سلام خدمت ادمین محترم سایت سبز سازه، سپاس فراوان بخاطر مطالب بسیار عالی و خوب شما. سوال من اینجاست که من برای رفع قرمزی تیر فرعی سازه بتنی که بار خطی دیوار بهش می‌رسید اومدم اول مقطع رو افزایش دادم و مشکل حل نشد، بعدش اومدم سختی پیچشی رو کاهش دادم، از ۱ کم کم اومدم پایین تر و رسیدم به ۰٫۱۵ و تیر از حالت قرمز خارج شد ولی Tu=27 شد و phiTcr=14 kn_m. حالا در این حالت باید چکار کرد؟ سازه رو با همین حالت طراحی کنم تموم بشه بره؟ بعد مقدار آرماتور پیچشی رو توی نقشه ی اجرایی به آرماتور اصلی اضافه کنم؟ با خاموت گذاری ویژه در اون تیر در نقشه اجرایی مشکل حل نمی‌شه؟ یا اینکه آرماتور گونه بذاریم برای تیر مورد نظر؟

    پاسخ دهید

  12. مهندس ایرج لطفی (پاسخ مورد تایید سبزسازه)

    باسلام
    در اولین گام شما باید همسازی رو چک کنید و ضریب کاهش سختی رو با توجه به پیجش نعیین کنید و اختصاص بدید، اگه لازم شد مقطع رو افزایش بدید و در نهایت با توجه به مقدار حساب شده، میلگردهای عرضی و طولی پیچشی رو طبق ضوابط موجود محاسبه کنید

    پاسخ دهید

  13. وحید کشاورز

    سلام
    مشکل برش ستون فولادی در نرم افزار ایتبس رو چطور باید حل کرد ؟
    کلا” از نظر اجرایی چطور این مشکل حل میشه ؟

    پاسخ دهید

  14. مهندس ایرج لطفی (پاسخ مورد تایید سبزسازه)

    با عرض سلام
    با دو شیوه
    استفاده از مقاطع بزرگتر
    تقویت جان (با استفاده از استیفنر)
    استفاده از ظرفیت میدان کششی در برش

    پاسخ دهید

  15. حسن احتشام فر

    سلام خسته نباشید
    میخواستم بدونم ایا میشه تیر های بتنی که تحت برش و وپیچش هست مثل تیر ی که دال بتنی هم داره برای طراحی خاموت اگه مقداز Av/s
    مثال ۳باشد درحالی که برا میلگرد ۱۰ درفواصل ۱۰سانتس متر بشه ۱.۳۳
    میشه از دوخاموت کنار هم اتگار معادل بشه دوخاموته
    چون تواجرا خاموت با قطر بیشتر سخته یا خاموت گزاری داخل تیرهم سخته

    ممنون میشم جواب بدید

    پاسخ دهید

  16. Iraj Lotfy (پاسخ مورد تایید سبزسازه)

    باسلام
    میلگردهای پیچشی باید به صورت بسته باشن
    ایرج لطفی | پشتیبان علمی طراحی و استفاده از میلگردهای جفت به عنوان خاموت رو فکر نکنم صحیح باشه، بهتره که سایز میلگرد رو ببرید بالا

    پاسخ دهید

  17. نجاتی

    با سلام
    اگر پیچش از نوع تعادلی باشد آیا امکان اصلاح ضریب پیچشی وجود دارد؟در این مواقع برای تیرهایی که قرمز رنگ شده اند مانند طره های بالای ۳ متر چه تمهیداتی میتوان در نظر گرفت؟

    پاسخ دهید

  18. مهندس ایرج لطفی (پاسخ مورد تایید سبزسازه)

    با عرض سلام
    استفاده از تیر ماهیچه ای.

    پاسخ دهید

  19. مهیاد

    سلام مهندس
    یه سوال داشتم میخواستم بدونم محل وصله آرماتور پیچشی کجای تیر باشه بهتره؟

    پاسخ دهید

  20. مهندس مرتضی قلندری (پاسخ مورد تایید سبزسازه)

    سلام، محدودیتی در ارتباط با وصله آرماتور پیچشی یا گونه نیست. ولی بهتر است در نزدیک تکیه گاه نباشد.

    پاسخ دهید

  21. جواد

    سلام. من تمامی تیرهای سازه بتنی م قرمز شده جز چندتایی که مشکی شدن، بعد از اصلاح سختی پیچشی هم از قرمز به مشکی تبدیل میشن و ممانی گزارش نمیکنن . میشه لطفا راهنمایی کنید.
    ممنون

    پاسخ دهید

  22. جواد

    مهندس ممنون از شما
    من بعد از کلی گشتن پیدا کردم مشکل رو ، اشتباه از قسمت گرافیکی برنامه بوده
    در قسمت تنظیمات رنگ برنامه قسمتی هست که مشخص میکنه رنگ اعضا بعد از طراحی در چه حالتی باشه . این گزینه باید روی classic باشه و من نمیدونم برای من چجوری تغییر کرده بود ولی به این ترتیب قسمت مشکی بودن تیرها بعد از پیچش حل میشه
    ممنون از شما مهندس برای پیگری

    پاسخ دهید

  23. مهندس مرضیه صبور (پاسخ مورد تایید سبزسازه)

    خیلی خوشحالم که مشکلتون پیدا شد مهندس
    دقیقا همین امروز دوستان پشتیبانی در نظر داشتن دلایل احتمالی این مشکل رو براتون ارسال کنند.
    موفق باشید

    پاسخ دهید

نقشه راه و نکات طلایی قبولی در آزمون محاسبات 
   مهلت ثبت‌نام: فقط 48 ساعت

 
close-image
question