دقیقا پس از اتمام هر دوره از آزمون محاسبات نظام مهندسی با بیش از 120 نفر از خریداران آموزش جامع آزمون محاسبات سبزسازه به صورت تلفنی صحبت می کنیم تا مشکلات اصلی داوطلبان را حل کنیم. با بررسی این تماس ها به دو سوال و مشکل زیر رسیدیم:
1. روش صحیح مطالعه برای قبولی در آزمون محاسبات چیست؟
2. چطور بعضی از افراد در اولین باری که در آزمون شرکت میکنند قبول میشوند؟ و ما این راز را در پکیجی رایگان با عنوان “روش قبولی در آزمون محاسبات برای اولین بار” در اختیار شما قرار دادهایم.
در این مقاله فوق العاده به شما خواهیم گفت که با مطالعه درست چگونه در آزمون محاسبات نظام مهندسی قبول شویم و جزو قبول شدگان آزمون محاسبات باشیم. چرا که فرقی نمی کند شما برای مطالعه چه منبعی در دست دارید اگر روش درست مطالعه کردن را ندانید مسلما هیچ منبعی تاثیرگذاری خود را ندارد و نمی تواند منجر به موفقیت شما در آزمون شود.
✅ قابل ذکر است که روش مطالعه برای آزمون نظارت نظام مهندسی با روش های بیان شده در این مقاله متفاوت است.
⌛ آخرین به روز رسانی: 28 فروردین 1402
📕 تغییرات به روز رسانی: آپدیت براساس آزمون 1403
با مطالعه این ویدئو جامع مشاوره ای چه می آموزیم؟
روش صحیح مطالعه برای آزمون نظام مهندسی چگونه است؟
در مقاله قبلی که در صفحه بسته جامع آزمون محاسبات مطرح کردیم، در رابطه با نکات مشاوره ای نزدیک آزمون صحبت کردیم اما چرا اولین مقاله به روزهای پایانی اختصاص داده شد؟
چون همین ابتدای کار باید بدانید روزهای پایانی چه حال و هوایی دارند و در ضمن به چه چیزهایی نیاز پیدا می کنید تا بتوانید از همین الان به فکر روز آزمون باشید و هر آنچه را که برای آن روز نیاز دارید به مرور آماده کنید. اگر بدانید که فرضا مطالب خلاصه نویسی و جمع بندی شده چقدر می تواند به سرعت شما در آزمون کمک کند خب مسلما از همین ابتدا برای تهیه چنین موردی برنامه ریزی می کنید.
برای درجه یک شدن همین امروز شروع کنید تا با کمترین اتلاف وقت و سرمایه، بیشترین بازدهی را داشته باشید و بیشترین بازدهی یعنی قبولی در آزمون محاسبات 1402 ….
آغاز درست
یکی از سوالاتی که برای اکثر شما پیش می آید این است که مطالعه آزمون محاسبات نظام مهندسی را از چه مباحثی شروع کنیم! چگونه برنامه ریزی داشته باشیم که در آزمون محاسبات 1402 قبول شویم؟
برای شروع بهتر است، مطالعه خود را از مباحث اصلی و سخت تر شروع کنید تا زمان کافی برای یادگیری آن ها داشته باشید. مباحثی مانند:
- مبحث نهم (طراحی سازه های بتنی)
- مبحث دهم (طراحی سازه های فولادی)
- استاندارد 2800 (زلزله)
- مبحث ششم (بارگذاری سازه ها)
این مباحث به همین ترتیبی که بیان شدند، بیشترین سوالات را به خود اختصاص می دهند و شما با حذف یکی از این دروس مسلما تعداد سوال قابل توجهی را از دست خواهید داد. پس این ریسک بزرگ را مرتکب نشوید و از همین شروع کار این موارد را در برنامه مطالعاتی خود جای دهید.
اما برای راحتی کار و برای اینکه خسته نشوید می توانید در کنار هر یک از این مباحث اصلی به مطالعه یک مبحث آسان تر هم بپردازید. سایر مباحث باقی مانده به ترتیب اهمیت به شرح زیر هستند:
بهترین کار این است که در برنامه مطالعاتی روزانه خود یک مبحث اصلی و یکی از مباحث کم اهمیت تر را جای دهید تا ذهن شما کشش لازم را در هنگام مطالعه داشته باشد.
همچنین یکی از خدماتی که سبزسازه برای دارندگان بسته جامع آزمون محاسبات در نظر گرفته بحث مشاوره تخصصی برای مطالعه می باشد. مشاور بر اساس شرایط شما و میزان وقت آزاد تان، برنامه را آماده می کند و در اختیارتان قرار می دهد بنابراین فقط کافی است طبق برنامه ریزی مشاور پیش رفته و بر مباحث تسلط کافی پیدا کنید و در آزمون محاسبات 1402 قبول شوید.
مطالعه عمیق و دقیق
مهم ترین اصل در روش مطالعه برای آزمون محاسبات نظام مهندسی، دقیق خواندن است. شما باید مباحث آیین نامه را خیلی عمیق مطالعه کنید و همه بندها و تبصره های آن را حداقل یکبار بخوانید تا آمادگی لازم جهت مطرح شدن سوالات جدید از یک بند را داشته باشید. در جلسه آزمون نظام مهندسی به علت وقت کمی که دارید باید به محض دیدن سوال، محل بند مربوط به آن در آیین نامه به ذهنتان برسد. خیلی ها بعد از خواندن صورت سوال، بخش زیادی از وقت خود را صرف پیدا کردن بند مربوط به آن در آیین نامه می کنند و همین مسئله باعث هدر رفت فرصت زیادی از آن ها می شود. بنابراین باید سعی کنید تا جایی که می توانید بر تمام بندهای آیین نامه اشراف کامل داشته باشید و آن ها را دقیق، عمیق و مفهومی مطالعه کنید.
مطالعه صرفا برای قبولی در ازمون محاسبات عمران کافی نیست. لازم است شما در رابطه با بند مربوطه فکر کنید و کلیه زوایای پنهان آن را پیدا کنید. تفسیرها و تحلیل های متفاوت را مورد بررسی قرار دهید و در نهایت به فهم روشنی از بند مربوطه برسید. سوال زیاد بپرسید و خیلی راحت از کنار بندها عبور نکنید مانند مثال زیر:
- نکات مهم را هایلایت کنید تا با اینکار سرجلسه آزمون نظام مهندسی، متمرکز این مطالب شده و آن ها را از دیگر قسمت ها متمایز کنید.
- پارامترها، تبصره ها و جملات بسیار مهمی که ممکن است آن ها را نادیده بگیرید و به واسطه آن ها در تله طراح سوال گرفتار شوید را حتما با یک رنگ هشدار دهنده رنگی و هایلایت کنید.
- در اطراف بند مورد نظر آیین نامه نکات کلیدی را که از مطالعه کتاب ها یا مشاهده فیلم ها به دست می آورید به صورت خلاصه و مرتب بنویسید.
نکته برداری
با توجه به پراکندگی مطالب در آیین نامه شما نیاز به یادداشت برداری و خلاصه نویسی دارید. در واقع خواندن بدون یادداشت برداری و خط کشیدن زیر نکات مهم یک علت مهم فراموشی است. توجه کنید که شخصی سازی آیین نامه ها یعنی نوشتن یادداشت ها و نکاتی از خودتان بسیار حائز اهمیت است و بدون این کار، کار با آیین نامه ها برای شما راحت نخواهد بود. برای شخصی سازی می توانید کارهای زیر را انجام دهید:
- هایلایت کردن جملات مهم و کلیدی در آیین نامه (جاهایی که نیاز به توجه و دقت ویژه دارند را با رنگ متمایزی هایلایت کنید).
- خط کشیدن زیر کلماتی که در حین حل سوال حتما باید آن ها را در نظر بگیرید.
- نوشتن تفسیر، تحلیل و نکاتی کنار بند مربوطه برای عدم پراکندگی مطالب مورد نیاز برای حل یک سوال.
- نوشتن ارجاعات به بندهای دیگری به بند مورد نظر، ربط دارند (بندهای ترکیبی مورد نیاز برای حل برخی سوالات).
میانبر سازی
نحوه کار کردن با آیین نامه بسیار مهم است. شما می توانید برای خود میانبر درست کنید و در پیدا کردن بند آیین نامه مورد نظر سرعت عمل خود را بالا ببرید. یک سری کاغذهای باریک و کوچکی را کنار هر صفحه از آیین نامه بچسبانید که عنوان های هر صفحه از آیین نامه روی آن نوشته شده است. به عنون مثال در مبحث دهم یک صفحه به موضوع اتصالات جوشی اختصاص داده شده و چند صفحه جلوتر درباره پیچ صحبت شده است. اگر شما از قبل کاغذهایی را در لبه صفحات مورد نظر بچسبانید تنها با دیدن واژه جوش و پیچ روی این کاغذهای راهنما، دسترسی شما راحت تر شده و به سرعت به موضوع مورد نظر دست پیدا می کنید.
توجه شود تا آنجا که امکان دارد نیاز خود را به ورق زدن بین متن آیین نامه کم کنید یعنی اگر پارامتری وجود دارد که نیاز است از دیگر بخش ها فرمول آن را برداشت کنید در همان صفحه یادداشت شود زیرا این کار باعث کاهش استرس و صرفه جویی در زمان و عدم خستگی می شود.
فلوچارت سازی
یکی از کارهایی که می تواند سرعت شما را در تست زنی و دستیابی به جواب مسئله افزایش دهد تهیه فلوچارت از روند مسئله هایی است که دارای محاسبه طولانی می باشد تا در جلسه آزمون نظام مهندسی سردرگم نشوید بنابراین سعی کنید صفحات مخصوصی را در بین خلاصه نویسی های خود به تهیه فلوچارت اختصاص دهید.
تمرین تست
یکی از مواردی که بسیار مهم است و اکثر داوطلبان به آن توجهی نمی کنند بحث تست زنی و زمان انجام آن می باشد. شما باید بعد از اینکه تعداد مشخصی از مباحث را مطالعه کردید حتما تست بزنید چون اینکار باعث افزایش تسلط بر مباحث مطالعه می شود و همچنین حل تمرین زیاد به شما فرصت اشتباه کردن می دهد و اشتباه کردن هم به شما درسی تازه می دهد.
تست حل کردن شما را از نقاط قوت و چالش خود آگاه می سازد و سبب می شود که تیپ سوالات گوناگونی را ببینید و این خود باعث منظم شدن ذهنتان می شود. همچنین با دیدن سوالات زیاد احتمال دیدن سوالات مشابه، سوالات آزمون محاسبات نظام مهندسی توسط شما بیشتر می شود. اگر زمان کافی برای تست زدن ندارید می توانید از بازه های کوتاه زمانی و زمان های مرده ی خود نیز برای تست حل کردن استفاده کنید.
اما سوال اینجاست که در چه بازه ای بعد از مطالعه تست زنی را شروع کنیم؟
اگر بالافاصله بعد از اینکه مبحثی را می خوانید به تست های آن پاسخ دهید مسلما نتیجه حقیقی نمی گیرید چون در آن لحظه شما همه چیز را بلدید و به خاطر دارید. این نوع حل سوال بی فایده است چون به شما شناخت درستی از خودتان نمی دهد. علاوه بر آن به این دلیل که هم مبحث و هم تست هایش را نزدیک به هم مورد بررسی قرار دادید دیگر مطالب در حافظه بلند مدت شما تثبیت نمی شود بنابراین باید حداقل 5 روز از مطالعه شما بگذرد و سپس تست زنی را شروع کنید.
همچنین در این بازه 5 روزه باید به مطالعه مباحث دیگری بپردازید تا ذهن شما از حالت تک بعدی خارج شده و بیش از یک مبحث را در خود جای دهد.
حتما سعی کنید شرایط را با آزمون اصلی نظام مهندسی تطبیق بدهید یعنی:
- ترجیحا روی صندلی دسته دار بنشینید
- کنار دست خود کلیه موارد مورد نیاز برای روز آزمون را قرار دهید
- زمان دار آزمون بدهید
- سوالاتی حل کنید که ترکیبی از همه مباحث را داشته باشد
بعد از هر آزمون:
- آزمون را تحلیل کنید
- نکات مهم سوالات را بنویسید و همچنین تله های سوالات را یادداشت کنید
- ضعف های خود را در پاسخ به این آزمون ثبت کنید
- علت غلط زدن سولات را بررسی کنید.
- علت نزدن سوالاتی که می توانستید بزنید را بررسی کنید
⚠️ نگران نباشید! پاسخ تشریحی آزمون های محاسبات عمران را می توانید همین الان به صورت رایگان دانلود کنید. منتظر پاسخ تشریحی آزمون محاسبات 1402 نیز باشید.
جمع بندی
یک ماه قبل از آزمون نظام مهندسی دیگر زمانی برای مطالعه یک موضوع جدید نیست بلکه شما باید در این بازه آنچه مطالعه کرده اید مرور کنید و به یک جمع بندی مطلوب و درستی از مباحث برسید. در این دوره تست ها را حل کنید و نکات را مرور کنید. ابتدا نگاهی کلی به فصل ها داشته باشید و سپس تست های آن را با لحاظ زمان حل کنید. پس از حل هر تست مطالب مهم آن را مرور کنید.
در این دوره لازم است نکاتی را که از حل تست ها یاد می گیرید به خلاصه نویسی هایتان اضافه نمایید و در هفته آخر مروری بر روی آنها داشته باشید.
خیلی ها جمع بندی کردن را چیز مهمی نمی دانند اما باید با صراحت به شما بگویم جمع بندی درست به اندازه مطالعه کردن اهمیت دارد و اگر این کار را پشت گوش بیندازید خطر جدی ای را به جان خریده اید.
نکته پایانی
موفق نخواهید شد اگر به مطالعه، تمرین تست زنی و مرور مداومت نداشته باشید.
مسیر یادگیری برای حرفه ای شدن
-
5
-
6
-
7
-
روش صحیح مطالعه برای آزمون محاسبات نظام مهندسی 1403
-
9
-
10
-
11
-
مطلبی میخواهید که نیست ؟ از ما بپرسید تا برایتان محتوا رایگان تولید کنیم!
- ارسال سوال برای تولید محتوا
سلام
یه سوالی داشتم خدمتون اگر راهنمایم کنید ممنون میشم، من مدرک کاردانیم عمران ساختمانهای بتنی و مدرک کارشناسیم مهندسی تکنولوژی عمرانه آیا میتونم پروانه محاسبات داشته باشم ؟
پاسخ دهید
سلام مهندس
به نظر میاد با احتمال زیاد درخصوص نظارت مشکلی ندارید و می توانید همه پایه ها رو بگیرید اما درخصوص محاسبات فقط می تونید تا پایه ۳ صلاحیت بگیرید
پاسخ دهید
سلام وخسته نباشید.تعدادمجاز کاری(۸) تاکه درصفحه شخصی ما نوشته شده اگر تمام شه چه میشه آیا هرسال تازه سازی میشه؟
پاسخ دهید
خیر، شما در طول دوران حرفه ای تعداد مجاز ۸ کار دارید. چنانچه سقف تعداد کار شما پر بشه بعد از هر اتمام عملیاتی که در سازمان استان ثبت میشه یک کار خارج ویک تعداد شما ازاد میشه ….. در خصوص طراحی ها هر سال بعد از اتمام سال تعداد کار طراحی شما به میزانی که طراحی زدین خالی میشه
پاسخ دهید
سلام مهندس
متوجه منظورتون نشدم. اگر لطف کنید واضح تر منظورتون رو بفرمایید.
پاسخ دهید
در کارتابل شخصی ما درسیستم ارجاع نظارت که به پرونده ها کاندید میشیم.مانده متراژ اشتغال هست(۸۰۰۰متر) که هرسال تازه سازی میشه.یدونه هم مانده تعداد کار هست اگه این تمام شه چه میشه؟
پاسخ دهید
مهندس باید اطلاعاتی در رابطه با این موضوع داشته باشیم مثلا اینکه پایه چند هستید؟ ۷ تا کار یعنی الان گرفتید؟ و….
من پیشنهاد می کنم این سوالات را مستقیما از نظام مهندسی بپرسید قطعا جواب درست تری خواهند داد.
موفق باشید
پاسخ دهید
سلام وخسته نباشید خدمت شما.من تو آزمون نظارت واجرا قبول شدم ولی هنوز پروانش نیومده . سوالی از خدمتتون داشتم که من از بعضی افراد شنیدم که باید یکی از این دوتا رو انتخاب کنم واستفاده کنم ودوتاش نمیشه این حرف واقعیت داره یعنی.
اگه این حرف واقعیت داشته باشه پس چرا طرف زحمت میکشه هر سه تا رو میگیره خب یکی رو میگرفت راحت. میشه راهنمایی کنید خیلی اعصابمو خراب کرده. باتشکر از زحماتتون
پاسخ دهید
سلام وقت بخیر مهندس
بله درسته همزمان نمیشه نظارت و اجرا رو داشت. اگر هم هر دو آزمون رو قبول شده باشید فقط می تونید از یکی استفاده کنید ولی خب اینکه هر دو پروانه رو داشته باشید خوبیش اینه اگر زمانی نظرتون عوض شد و مثلا نخواستید در حوزه نظارت کار کنید می تونید برید اجرا کار کنید.
البته از پروانه طراحی و نظارت میتونید همزمان استفاده کنید ولی ظرفیت و سهمیه اش بین دو تا توزیع خواهد شد و دو برابر بقیه نمی تونید کار کنید و مجموع دو تا باید در قالب سهمیه مجازش باشه
پاسخ دهید
سلام وخسته نباشید خدمت شما. ممنون بابت وقتی که برای جواب دادن به سوالم گذاشتین. یسوال دیگه هم داشتم ممنون میشم جواب اینم بدین. الان من از هر دو آزمون قبول شدم نظارت واجرا. گفتن یکیشو انتخاب کن من اجرا رو انتخاب کردم. الان تکلیف نظارت چی میشه حذف میشه یا میمونه تا آخر. مثلا از پایه سه خواستم برم پایه دو اونم پایه دو میشه یا ن. یه کوچولو هم توضیح بدین ممنون میشم .زیاد نمیخوام وقتتنو بگیرم.باتشکر از زحمات شما.
پاسخ دهید
سلام جناب مهندس، سلامت باشید.
خواهش میکنم تمام سعی مجموعه سبزسازه بر این هست که بهترین ها رو در رابطه با عمران ارائه کند.
در رابطه با سوالتون هم همانطور که گفتنم اینکه هر دو پروانه رو داشته باشید خوبیش اینه اگر زمانی نظرتون عوض شد و مثلا نخواستید در حوزه اجرا کار کنید می تونید بریدسراغ نظارت و مشکلی برای پروانه نظارت شما پیش نمی آید.
از نظر ارتقا پایه هم مشکلی نداره فقط کافی هستش در آزمون ارتقا پایه نظارت شرکت کنید و پایه ۲ را کسب کنید.
پاسخ دهید
ممنون بابت جواب مفیدتون وتشکر بابت سایت واطلاعات مفیدی که گذاشتین. موفق وپیروز باشید باتشکر.
پاسخ دهید
خواهش می کنم مهندس، خیلی خوشحالم که این مجموعه مورد توجه شما قرار گرفته است.
پیشنهاد می کنم به شهریادگیری سبزسازه سر بزنید ما اونجا مطالب علمی رو دسته بندی کردیم و یادگیری رو برای شما راحت تر کردیم.
پاسخ دهید
سلام و خسته نباشید
به طور واضح بخوام بگم من فقط مدرک کارشناسی عمران دارم ولاغیر
از نقشه راه چیزی نمیدونم ممنون میشم با جزییات راهنمایی کنید
کتابهای محاسبات را بخونی و بری سر جلسه قبول بشی
بعدش مصاحبه داره؟
چه ترم افزارهایی باید یاد بگیری؟
اصلا یه نقشه معماری به شما میدن شما میخا ین محاسبات انجام بدین تمامی تیر ستون و.. دستی انجام میدیم یا ترم افزار؟
و خلاصه کلی اطلاعات دیگه از این پروسه
ممنون
پاسخ دهید
سلام جناب مهندس
فکر میکنم اگر یک مشاوره تلفنی رایگان با خانم صادقی داشته باشید خیلی کمکتون کنه. اگر تلاش کنید قطعا شما جزو موفق ترین مهندسین عمران ایران خواهید بود.
پاسخ دهید
شرکت و قبولی در ازمون طراحی
پاسخ دهید
سلام جناب مهندس
بله حتما شرکت کردن در آزمون محاسبات در صورتی که همراه با تلاش شما و مطالعه درست و با برنامه ای باشه منجر به قبولی در آزمون خواهد شد.
برای آزمون محاسبات مهر ۹۸ آماده میشین؟
پاسخ دهید
سلام
من مدرک کارشناسی عمران دارم، میخواستم بدونم برای شرکت در آزمون محاسبات نیاز هست که در درسهای دانشگاهی پروژه (مثل پروژه بتن و فولاد) نمره ی خاصی (۱۲ به بالا ) رو داشته باشیم ؛و اگر نداشته باشیم چیکار باید بکنیم
ممنون میشم راهنمایی کنید.
پاسخ دهید
سلام جناب مهندس
تا الان همچین چیزی وجود نداشته جناب مهندس و فکر نمیکنم بعد از این تاریخ هم اینطور قانونی به وجود بیاد.
قصد شرکت در آزمون محاسبات رو دارید ؟
پاسخ دهید
در کل بله ،آزمون محاسبات مد نظرمه ،ولی فعلا مدت زمان لازم از تاریخ مدرکم نگذشته
خیلی ممنون شدم از راهنمایی تون
پاسخ دهید
خواهش میکنم مهندس
موفق باشید
پاسخ دهید
سلام
یه سوال داشتم
من تاریخ فارغ التحصیلیم ۱۷ بهمن ۹۵ هست، تاریخ صدور مدرکم ۲۲ شهریور ۹۶٫ بر اساس کدوم تاریخ باید ۳ سال رو حساب کنم برای ثبت نام؟
پاسخ دهید
سلام خانم مهندس
بر اساس تاریخ فارغ التحصیلی حساب میشه؛ در واقع بر اساس تاریخ مدرکی که ارائه خواهید داد.
پاسخ دهید
مطالب بسیار عالی
پاسخ دهید
با سلام با توجه به اینکه سولات طولانی شده اند نکات کلیدی که در صورت سوال هست را به عنوان نمونه را در کلیپ مشخص نمایید و ایمیل نمایید
پاسخ دهید
با سلام من شاغل در رشته مدیریت هنرستان هستم و دارای پروانه اجرا و نظارت میخواهم در ازمون محاسبات عمران شرکت کنم لطفا راهنمایی کنید چه منابع و چکونه مطالعه کنم —-با سپاس
پاسخ دهید
مهندس جان شماره تماستون رو لطف میفرمایید تا برای راهنمایی تماس گرفته بشه خدمتتون؟
پاسخ دهید
عاقبت به خیر شین…سپاس از شما
پاسخ دهید
سلام خدمت شما مهندس عزیز
سپاس از لطفی که به ما دارید و ما رو با نظرات خوبتون دلگرم می کنید.
پاسخ دهید
باسلام.ببخشیدبرای ازمون محاسبات میخوام شرکت کنم.خواستم بدونم بنظرشما۳ماه وقت بزارم روزی۵ الی۶ساعت خوندن کافیه برای ازمون محاسبات اماده میشم
پاسخ دهید
سلام مهندس، شماره تماستونو به ایمیل پشتیبانی سبزسازه
info@sabzsaze.com بفرستین، یا با شماره ۰۵۶۳۲۰۴۴۰۳۹ تماس بگیرین همکارم راهنماییتون کنند.
پاسخ دهید