
- تعداد صفحات: 75
- سطح لازم برای درک مطلب: ترم 7 کارشناسی
- آخرین ویرایش: سال 1398
- ناشر: ایستا سازه قهستان
- شابک: 6-1-97717-622-978
- تولید کنندگان محتوا:
42 هزار تومان
دریافت این کتاب الکترونیک تولید کنندگان آموزش
قطعا شما هم می دانید که برای طراحی یک سازه به ترکیب بارهای طراحی نیاز داریم. بنابراین ساخت ترکیبات بارگذاری ساختمان دقیقا قبل از مرحله طراحی می باشد اما در یک ساختمان متعارف و متداول شهری احتمال وارد شدن چه بارهایی وجود دارد؟ علت در نظرگرفتن نیروی قائم زلزله در ترکیبات بارگذاری چیست؟
در این ایبوک جامع 75 صفحه ای نحوه ساخت ترکیبات بارگذاری را به صورت گام به گام آموزش می دهیم و تمامی نکات ساخت ترکیب بار سازه بتنی، فولادی، فونداسیون و دیوار برشی را بیان خواهیم کرد.
بار چیست؟
منظور از بار یک نیروست، مثل نیروی وزن؛ به عنوان مثال یک لپ تاپ که روی میز قرار گرفته به دلیل وجود گرانش، که سبب ایجاد نیروی وزن میشود، به میز یک باری وارد میکند. به وزن این لپ تاپ بار ثقلی میگوییم.
فرض کنید میخواهیم یک سازه با کاربری مسکونی را طراحی کنیم. طبیعتاً برای طراحی، ابتدا باید برای بدست آوردن نیروهای وارده، سازه را تحلیل نماییم. حال سؤال اساسی این است که آیا برای این کار باید اطلاعات ساکنین، تعداد مهمانهای احتمالی آنها در آینده، وسایل و تجهیزات را از قبل دقیقاً داشته باشیم؟! قطعاً جواب خیر است چون این کار نه منطقی بوده و نه ممکن است.
لذا محققین برای حل این مشکل از علمِ آمار و احتمالات استفاده کردند. به این صورت که به طور مثال یک جامعه آماری شامل 1000 واحد مسکونی را در نظرگرفته و تعداد ساکنین، وسایل، تجهیزات و غیره را به نسبت مساحت واحدها در بیشترین و کمترین حالت محاسبه کرده و با استفاده از روابط علم آمار و احتمالات اعدادی را به عنوان بارهای وارده با توجه به نوع کاربری ساختمان پیشنهاد دادهاند. به عنوان مثال در مبحث ششم مقررات ملی ساختمان که برگرفته از آییننامه بارگذاری امریکا میباشد حداقل بار زنده گسترده یکنواخت برای کاربری مسکونی مقدار 200 کیلوگرم بر مترمربع میباشد. همچنین برای سایر کاربریها و شرایط، اعداد مختص به هر یک در آییننامهها معرفی شده است (توجه داشته باشید که بار زنده به صورت یک نیروی ثقلی در راستای قائم و رو به پایین میباشد).
نکته مهم دیگری که در این رابطه حائز اهمیت میباشد این است که مقادیر بار زنده معرفی شده در آییننامهها اعدادی هستند که نزدیک به حداکثر جامعه آماری میباشند، نه متوسط آن؛ چرا که به دلیل عدم قطعیت بالایی که در تخمین این بارها وجود دارد و همچنین احتمال وقوع حالت حداکثر بار در طول عمر مفید سازه، بایستی طراحی سازه به گونهای انجام شود که حاشیه اطمینان مناسب و کافی وجود داشته باشد. به این معنی که ممکن است بارهای زندهی موجود در آییننامه، تنها یک بار در طول عمر مفید سازه بر روی سازه اعمال شوند (یا حتی اصلاً رخ ندهند)، اما با توجه به اینکه احتمال رخداد آن وجود دارد، از نظر منطقی باید در طراحی سازه هم دیده شوند تا در صورت رخداد، سازه آسیبی از این بابت نبیند.
در مورد بارهای مرده برخلاف بارهای زنده این میزان از عدم قطعیت وجود نداشته و با تقریب خوبی میتوان مقادیر بارهای مرده را محاسبه و در طراحی لحاظ نمود. خوشبختانه در نرم افزارهای طراحی سازه مانند نرم افزار Etabs این کار با دقت بالایی توسط نرمافزار برای المانهای سازهای محاسبه میشود و در مواردی همچون بار مرده سقفها که شامل دیتیلهای مختلفی میباشد (به عنوان مثال استفاده از سنگ یا موزاییک یا لمینت هر یک، بار مردهی مختص به خود را داشته که باید پس از محاسبه، به سازه اعمال شوند)، مقادیر بار مرده اجزای مختلف سقف محاسبه و مقدار آن در نرمافزار اعمال میشود.
ابتدا یک ساختمان مسکونی را فرض کنید که سازه این ساختمان طبیعتاً باید توانایی تحمل نیروی وزن المانهای آن مانند تیر، ستون، دیوار، سقف، تجهیزات و…، به طور کلی بارهای مرده را داشته باشد. علاوه بر این موارد، بایستی توانایی تحمل بارهای زنده شامل افراد ساکن در آن و غیره را نیز داشته باشد. این احتمال با درصد وقوع بسیار بالایی به خصوص در کشور ما وجود دارد که در طول عمر مفید این ساختمان زلزلهای هم رخ دهد، لذا این ساختمان علاوه بارهای مرده و زندهای که قبلاً اشاره شد بایستی بتواند در برابر بار ایجاد شده توسط نیروی زلزله نیز مقاومت کرده و حداقل، فرونریزد. در لحظه وقوع زلزله این سه بار (یعنی بار مرده + زنده + زلزله) به صورت همزمان به سازه اعمال میشوند لذا فلسفه وجودی ترکیب بار در طراحی، اعمال همزمان بارها به سازه و طراحی ساختمان بر اساس ایجاد یک حالت بحرانی (ترکیب بار بحرانی) در سازه میباشد.
علاوه براین که اعمال بارها به صورت همزمان با واقعیت موجود سازگاری بیشتری دارد حالت بحرانی در طراحی هم طبیعتاً زمانی ایجاد میشود که بارها به صورت همزمان به سازه اعمال شوند و نه به صورت جداگانه و تکبهتک.
ضریب تشدید بار همان ضریبی است که در ساخت ترکیباتبار مورد استفاده قرار میگیرد؛ لذا در روش طراحی حالت حدی نهایی بارها به صورت ضریبدار خواهند بود. به عنوان مثال در شکل زیر ترکیب بارهای حالت حدی مقاومت نهایی در طراحی ساختمانهای فولادی را مطابق بند 6-2-3-3 مبحث ششم مقررات ملی ساختمان ویرایش 92 مشاهده میکنید.
ترکیب بارهای حالت حدی مقاومت در طراحی ساختمانهای فولادی
دلیل این موضوع که در ترکیببار ضریب بار مرده 1.2 و ضریب بار زنده 1.6 در نظرگرفته شده است مربوط به تحقیقات و پژوهشهایی است که محققین در زمینهی بارهای وارده به سازه و با استفاده از روشهای مختلف آماری انجام دادهاند. با توجه به میزان عدم قطعیت در برآورد بار، ضرایب تشدید بار برای بارهای مختلف متفاوت میباشد. همانگونه که در ترکیب بار شماره 2 و 3 از شکل بالا مشاهده میشود ضریب بار زنده به دلیل عدم قطعیت بیشتر نسبت به بار مرده عدد بیشتری دارد.
در این بخش قصد داریم به صورت مفهومی و جزئیتر هر یک از روشهای طراحی مرسوم در آییننامهها را معرفی کرده و به تفاوتهای آنها نیز بپردازیم.
ضوابط مبحث نهم مقررات ملی ساختمان ویرایش سال ۱۳۹۲ برای طراحی و اجرای سازههای بتنی در برخی موارد منطبق بر آیین نامه بتن آمریکا و در برخی دیگر، به ضوابط آیین نامه بتن کانادا (CSA-94) شبیه است. در آیین نامه بتن آمریکا (ACI318) طراحی سازهها بر اساس روش ضرایب بار و مقاومت (LRFD) و مشابه با آیین نامه فولاد آمریکا و مبحث دهم مقررات ملی ساختمان میباشد. اما آییننامه بتن کانادا (CSA-94) از روش طراحی حالت حدی نهایی برای طراحی سازههای بتنی استفاده میکند. در ادامه این فصل به صورت کامل به بررسی انواع رویکردهای طراحی خواهیم پرداخت و در رابطه با روش حالت حدی و تنش مجاز توضیحات کافی ارائه خواهد شد
در مبحث ششم مقررات ملی ساختمان ویرایش 92 با توجه به این که مبنای طراحی سازههای بتنی مطابق مبحث نهم ویرایش 92 بر اساس آیین نامه کانادا درنظرگرفته است اختلافی بین ترکیبات بار سازههای بتنی و فولادی وجود دارد که ناشی از تفاوت نگرش طراحی سازهها بر مبنای روش حالت حدی (مبحث نهم ویرایش سال 92) و روش ضرایب بار و مقاومت (مبحث دهم ویرایش سال 92) میباشد.
اختلاف بین ترکیبات بار سازههای بتنی و فولادی (مبحث ششم 92)
با توجه به این که روش طراحی در هر دو آییننامهی بتن (ACI318) و فولاد امریکا (AISC) بر اساس روش ضرایب بار و مقاومت (LRFD) میباشد، لذا ضرایب ترکیباتبارها برای سازههای بتنی و فولادی در آیین نامههای آمریکا یکسان بوده و این ترکیبات بار مشابه با هم میباشند. با ارائه پیشنویس نهایی جدید مبحث نهم و ششم مقررات ملی ساختمان، طراحی سازههای بتنی و فولادی هر دو بر اساس آییننامه امریکا انجام میگیرد که این سبب میشود ترکیب بارهای طراحی هر دوی آنها مشابه باشد.
ترکیبات بار مطابق آیین نامه بارگذاری امریکا
ترکیبات بار مطابق پیش نویس جدید مبحث ششم
بررسی ترکیبات بار در دو روش ASD و LRFD را در می توانید در متن اصلی ایبوک مشاهده کنید.
یکی از مسائل مهم در طراحی یک سازه، تشخیص این موضوع است که از چه تعداد ترکیب بار و به چه علت استفاده کنیم، لذا به ذهن سپردن و یا رجوع به فایلهای آماده از منابع دیگر جهت کپی کردن ترکیبات بار، قطعاً امری دقیق و مهندسی نخواهد بود زیرا احتمال اینکه ترکیببارهای مورد نیاز هر پروژه با توجه به شرایط متفاومت باشند وجود داشته و عدم فهم عمیق و پایهای مفاهیمِ مربوط به ساخت ترکیباتبار، میتواند منجر به رخدادن اشتباهات جبرانناپذیری در فرآیند طراحی سازه شود. به همین منظور، روند گامبهگام ساخت ترکیب بارهای مورد نیاز طراحی به طور کامل بررسی خواهد شد.
در قدم ابتدایی باید با مرجع رسمی و معتبر آییننامهای، جهت ساخت ترکیبات بارگذاری آشنا شویم. برای مطالعه دقیق و کامل این قسمت حتما این ایبوک جامع را بر اساس فهرست مطالب دانلود کنید.
مبحث ششم برای روشهای مختلف طراحی و همچنین بر حسب نوع اسکلت سازههای فولادی یا بتنی یک سری ترکیب بار عمومی و پایهای معرفی کرده است.
اگر ساختمان بتنی است و روش طراحی حالت حدی نهایی باشد باید از ترکیب بارهای ذیل استفاده نمود که در بند 6-2-3-2 مبحث ششم ویرایش سال 92 به آنها اشاره شده است:
ترکیبات بار حالت حدی نهایی در طراحی ساختمان بتنی
در بند 9-7-3-1-1 پیش نویس جدید مبحث نهم (ویرایش 97) ترکیبات بارگذاری برای ساختمانهای بتن آرمه به صورت شکل زیر معرفی شدهاند.
ترکیبات بارگذاری سازه بتنی
مطابق بند 6-2-3-3 مبحث ششم مقررات ملی ساختمان (ویرایش 92) ترکیبات بار بر اساس حالت حدی مقاومت برای سایر ساختمانها از جمله ساختمانهای فولادی مطابق زیر میباشد.
ترکیبات بار طراحی سازه فولادی
همان گونه که در گام سوم ذکر شد ترکیبات بارگذاری مورد نیاز از میان ترکیبات بار عمومی و پایهای انتخاب و سپس در گام چهارم حالات مختلف بارها با توجه به ضوابط آیین نامهای معرفی شد. حال در این گام به بازنویسی ترکیبات بار انتخاب شده بر اساس دو گام قبلی میپردازیم.
ترکیبات بار انتخابی برای یک ساختمان متعارف مسکونی بتنی بدون زیرزمین مطابق با پیش نویس جدید مبحث نهم به شرح زیر میباشد:
U1 = 1.4D
U2 = 1.2D+1.6(Live+Lred1.0+Lred0.5+Lpart)+0.5(Lr or S)
U3 = 1.2D+1.6(Lr or S)+1.0(Live+Lred1.0+0.5Lred0.5+Lpart)
U4 = 1.2D+1.0(Live+Lred1.0+Lred0.5+Lpart)+0.2S+1.0E
U5 = 0.9D+1.0E
همان گونه که مشاهده میشود بار باران (R) و بار باد (W) در ترکیبات بار فوق حذف شدهاند. با حذف شدن بار باد دو عدد از ترکیب بارهایی که بار باد به عنوان بار اصلی آنها ذکر شده بود نیز حذف شده (ترکیبات بار شماره 4 و 6 از مبحث نهم ویرایش جدید، شکل 10) و تعداد ترکیب بارهای اصلی برای طراحی این سازه به 5 عدد رسیدهاند.
تا به اینجای کار موارد پایهای در ساخت ترکیبات بار گفته شد، علاوه بر موارد ذکر شده نکات دیگری در ساخت ترکیبات بار وجود دارد که نیازمند توجه بوده و تحت شرایط خاص، ممکن است سبب ایجاد تغییراتی در تعداد و ساختار ترکیبات بار شوند. این موارد عبارتند از:
در این گام بر اساس شرایط و ضوابطی که در استاندارد 2800 به آنها اشاره شده است به نحوه لزوم در نظرگرفتن و تعیین ضرایب هر کدام از موارد فوق پرداخته خواهد شد.
به عنوان جمعبندی مجموع ترکیبات بار برای یک سازه بتنی به شرح ذیل میباشد:
به عنوان مثال برای یک سازه بتنی در منطقه با خطرنسبی خیلی زیاد A=0.35 و ضریب اهمیت I=1 و بدون داشتن دیوار حائل در زیرزمین (بارفشارخاک) و بارخودکرنشی ترکیب بارها به شکل زیر خواهند شد:
U01=1.4D
U02=1.2D+1.6(Live+Lred1.0+Lred0.5+Lpart)+0.5(Lr)
U03=1.2D+1.6(Live+Lred1.0+Lred0.5+Lpart)+0.5(S)
U04=1.2D+1.6(Lr)+1.0(Live+0.5Lred1.0+Lred0.5+Lpart)
U05=1.2D+1.6(S)+1.0(Live+0.5Lred1.0+Lred0.5+Lpart)
U06=1.41D+1.0(Live+Lred1.0+0.5Lred0.5+Lpart)+0.2S+1.0(⍴x ExAll+0.3⍴y Ey) +Ez
U07=1.41D+1.0(Live+Lred1.0+0.5Lred0.5+Lpart)+0.2S – 1.0(⍴x ExAll+0.3⍴y Ey) +Ez
U08=1.41D+1.0(Live+Lred1.0+0.5Lred0.5+Lpart)+0.2S+1.0(⍴x ExAll – 0.3⍴y Ey) +Ez
U09=1.41D+1.0(Live+Lred1.0+0.5Lred0.5+Lpart)+0.2S – 1.0(⍴x ExAll – 0.3⍴y Ey) +Ez
U10=1.41D+1.0(Live+Lred1.0+0.5Lred0.5+Lpart)+0.2S+1.0(⍴y EyAll+0.3⍴x Ex) +Ez
U11=1.41D+1.0(Live+Lred1.0+0.5Lred0.5+Lpart)+0.2S – 1.0(⍴y EyAll+0.3⍴x Ex) +Ez
U12=1.41D+1.0(Live+Lred1.0+0.5Lred0.5+Lpart)+0.2S+1.0(⍴y EyAll – 0.3⍴x Ex) +Ez
U13=1.41D+1.0(Live+Lred1.0+0.5Lred0.5+Lpart)+0.2S – 1.0(⍴y EyAll – 0.3⍴x Ex) +Ez
U14=0.69D+1.0(⍴x ExAll+0.3⍴y Ey) – Ez
U15=0.69D – 1.0(⍴x ExAll+0.3⍴y Ey) – Ez
U16=0.69D+1.0(⍴x ExAll – 0.3⍴y Ey) – Ez
U17=0.69D – 1.0(⍴x ExAll – 0.3⍴y Ey) – Ez
U18=0.69D+1.0(⍴y EyAll+0.3⍴x Ex) – Ez
U19=0.69D – 1.0(⍴y EyAll+0.3⍴x Ex) – Ez
U20=0.69D+1.0(⍴y EyAll – 0.3⍴x Ex) – Ez
U21=0.69D – 1.0(⍴y EyAll – 0.3⍴x Ex) – Ez
ترکیبات بار برای سازه بتنی در منطقه با خطرنسبی زیاد، متوسط و کم (A<0.35) و ضریب اهمیت I=1 و بدون داشتن دیوار حائل در زیر زمین (بار فشارخاک) و بار خود کرنشی به چه صورتی است؟
در صورتی که مطابق بند 3-2 استاندارد 2800 ملزم به استفاده از تحلیل دینامیکی طیفی برای سازه باشیم (در شرایطی که استفاده از تحلیل استاتیکی معادل مجاز نباشد) و یا باتوجه به تخفیفهایی که این استاندارد به منظور تشویق استفاده از تحلیل دینامیکی (در جهت کاهش برش پایه زلزله) برای سازه در نظرگرفته است، نیاز به تحلیل طیفی برای سازه داشته باشیم بایستی از بارهای لرزهای دینامیکی (Sx, Sy) به جای بارهای لرزهای استاتیکی (Ex, Ey) استفاده نماییم.
به صورت کلی روند ساخت ترکیبات بار جهت تحلیل دینامیکی مشابه با قبل بوده و تنها تعریف بارهای زلزله طیفی کمی متفاوت میباشد که در متن اصلی ایبوک می توانید آن را به صورت کامل مشاهده کنید.
ترکیبات بار طراحی دیوار برشی مشابه با ترکیب بارهای آیین نامه ACI318-14 میباشد. لذا از ذکر مجدد این ترکیبات بار در این قسمت خود داری میگردد.
نکته مهمی که در طراحی دیواربرشی وجود دارد ساخت دو ترکیب بار از نوع Envelope (پوش ترکیبات بار) بوده که به جهت کنترل ترک خوردگی دیوار استفاده میگردد. همان گونه که میدانید ترک خوردگی بتن در کشش اتفاق میافتد لذا به منظور کنترل ترک خوردگی دیوارهای برشی بایستی از ترکیب بارهایی که در کشش بحرانی هستند استفاده شود و مطابق مطالب گفته شده فلسفه ترکیب بارهای سبک لرزهای برای لحاظ نمودن همین موضوع میباشد. بنابراین 4 ترکیب بار زیر را تعریف کرده و برای هر راستای زلزله یک ترکیب بار پوش از آن راستا خواهیم ساخت.
UCrack (1)=0. 9D+ExAll
UCrack (2)=0. 9D – ExAll
UCrack (3)=0. 9D+EyAll
UCrack (4)=0. 9D – EyAll
سپس برای کنترل ترک خوردگی دیوار در هر راستای نیروی زلزله یک ترکیب بار از نوع Envelope از ترکیب بارهای فوق در راستای X و برای ترکیب بار دیگر از پوش ترکیب بارهای راستای Y استفاده میکنیم (مطابق تصویر زیر).
ساخت ترکیب بار Envelope جهت کنترل ترک خوردگی در راستای X
به صورت کلی ترکیب بارهای طراحی فونداسیون در دو دسته قرار میگیرند:
این ترکیب بارها شامل کنترل خمشی و کنترل برشهای یک طرف و دوطرفه (پانچ) فونداسیون بوده و بر اساس آن مقدار آرماتورهای فونداسیون یا دال و ضخامت آنها تعیین میگردد.
با استفاده از این ترکیب بارها تنش وارده از طرف فونداسیون به خاک بدست آمده و حداکثر مقدار این تنش با تنشهای مجاز خاک زیر فونداسیون که آزمایشهای خاک بر اساس معیارهای مختلف (معیار نشست و معیارگسیختگی) بدست میآید کنترل میگرددط.
در این قسمت از مقاله قصد داریم تا به موضوع ساخت ترکیبات بار در Etabs بپردازیم. نرم افزار Etabs این قابلیت را دارد تا علاوه بر ساخت ترکیبات بار به صورت دستی که در بخشهای قبلی به آن پرداخته شد، با استفاده از مشخص کردن نوع سازه و آیین نامه مربوطه توسط کاربر، ترکیب بارهای خودکار یا به اصلاح Default را در قسمت Load Combination ایجاد کند. لازم به ذکر است که این ترکیب بارهای خودکار پس از ایجاد نیاز به تغییراتی هم خواهند داشت که به آنها خواهیم پرداخت.
در این بخش قصد داریم مواردی را که در گام هفتم با عنوان اعمال موارد خاص در ترکیبات بار معرفی کردیم را به ترتیب با تنظیم پارامترهای مربوط به هرکدام از آنها به گونهای اعمال کنیم که در ترکیبات بار خودکار نیز لحاظ گردند. برای این منظور بایستی مقادیر مشخصی را برای هریک از پارامترهای زیر در قسمت View/Revise Preferences در سازههای فولادی و بتنی اعمال نماییم:
مرحله اول: انتخاب آیین نامه طراحی
ابتدا با مشخص کردن آییننامه از منوی Design بایستی شروع کنیم (مطابق تصویر زیر).
انتخاب آیین نامه طراحی برای سازههای بتن آرمه
در تصویر بالا مشاهده میشود که طراحی مربوط به یک سازه بتنی بوده و آیین نامه بتن امریکا (ACI318-14) انتخاب شده است. طبیعتاً در این مرحله اگر آیین نامه دیگری مثل آیین نامه بتن کانادا (CSA A23.3-14) انتخاب گردد ترکیبات بار طراحی ساخته شده توسط نرم افزار متفاوت خواهد بود. از این رو انتخاب نوع آییننامه جهت استفاده از ترکیبات بار خودکار حائز اهمیت میباشد.
تعریف الگوهای بار در سازه بتنی
با توجه به شکل فوق نام هر بار را در قسمت Load تایپ کرده و سپس نوع آن را در قسمت Type انتخاب و گزینه Add New Load را میزنیم تا الگوی بار جدید تعریف گردد.
👈 مابقی مراحل را در متن اصلی ایبوک مطالعه کنید.
مسیر یادگیری برای حرفه ای شدن
مطلبی میخواهید که نیست ؟ از ما بپرسید تا برایتان محتوا رایگان تولید کنیم!
پاسخ سوالات متداول غیر علمی خود را با کلیک روی علامت سوال بدون اتلاف زمان پیدا کنید.
سپاس از زحمات شما
پاسخ دهید
سلام جناب مهندس
خیلی ممنون از لطفتون
پاسخ دهید
سلام عذر میخوام من دقت کردم ترکیب بار یه مشکل اساس داره شما چرا هم بار قایم رو اعمال کردین وهم به بار قایم اضافه نمودید.دلیل اینکارتون چیه
پاسخ دهید
سلام.وقت بخیر.امکانش هست که این آمورش ساخت ترکیبات بارگذاری رو رایگان دریافت کنم؟
پاسخ دهید
سلام جناب مهندس
در حال حاضر خیر همچین امکانی وجود ندارد
پاسخ دهید
با سلام متاسفانه لینک مربوطه دانلود نمیشه
پاسخ دهید
سلام جناب مهندس
لطفا مرورگرتون رو عوض کنید و مجددا تست کنید چون فایل دانلود مشکلی نداره
پاسخ دهید
سلام من هزینه راین مطالب براو پرداخت کردم اما ویدیو آموزشی برای من ارسال نشده
پاسخ دهید
سلام مهندس
حتما بررسی میشه و باهاتون تماس میگیریم
پاسخ دهید
سلام وقت بخیر چند تا سوال در مورد ترکیبات بار تنش خاک دارم چطور میتونم بپرسم؟
پاسخ دهید
سلام مهندس وقتتون بخیر
سوالتون رو داخلل کامنت های همین صفحه بپرسین همکاران واحد اموزش پاسختون رو میدن
پاسخ دهید
سوالم اینه که چطور در صفحه ۵۶ در ترکیبات کنترل تنش مجاز خاک U23 تا U30 ضریب بار مرده شده ۱٫۰۸۸۲D ؟
و همچنین در همین ترکیبات در منطقه با خطر لرزه خیزی زیاد A<۰٫۳۵ ، ضریب بار مرده هست ۱٫۰D در صورتی که در آیین نامه ترکیب بار سبک لرزه ای رو گفته ۰٫۶D+0.7E ولی در کتاب نوشته ۱٫۰D + 0.7E
ممنون از پاسخگوییتون جناب مهندس
پاسخ دهید
با سلام
بله در محاسبه ضریب بار مرده ی این ترکیبات بار اشتباه شده است و ضریب بار مرده باید به مقدار ۰٫۷۴۷ اصلاح گردد
پاسخ دهید
نشکر جناب مهندس
پاسخ دهید
خواهش میکنم مهندس. موفق باشید
پاسخ دهید
سلام من نحوه ساخت ترکیب بار رو خریدم و در قسمت دانلودهای من اومده ولی دانلود نمیشه چرا
پاسخ دهید
سلام مهندس روزتون بخیر
مهندس جان لطفا یه عکس از اروری که براتون میاد به آیدی تلگرام زیر ارسال کنید مشکلتون برطرف میشه @sabzsupport
پاسخ دهید
سلام.مگر ایینامه بتنی aci از روش مقاومت نهایی استفاده نمی کند؟چرا شما نوشته اید بر اساس ضرایب بار و مقاومت؟
پاسخ دهید
با عرض سلام
این دو روش شباهتهای زیادی با هم دارند و شاید نتوان تمایز دقیقی بین این دو بیان کرد
به نظر من این مورد رو یه صورت زیر اصلاح کنین تا برای خواننده ابهام ایجاد نشه
https://s17.picofile.com/file/8427542292/photo_2021_03_10_15_55_43.jpg
پاسخ دهید
سلام. ایا روش lrfd با روش حالات حدی نهایی باهم فرق دارند؟
روش حالت حدی نهایی و روش مقاومت نهایی و روش l.r.f.d چه فرقی با هم دارند؟
چه منبعی میتوانید معرفی کنید که مفصل توضیح داده باشد؟
پاسخ دهید
با سلام
کتاب طراحی سازه های فولادی به روش حدی تالیف دکتر محمد قاسم وتر و علی قمری یک کم در مورد سوالات شما توضیح داده اند که در زیر عکس از متن آورده میشود:
https://s16.picofile.com/file/8422743350/A.jpg
https://s17.picofile.com/file/8422743376/B.jpg
https://s17.picofile.com/file/8422743400/C.jpg
https://s16.picofile.com/file/8422743450/D.jpg
امیدوارم سوالاتتون پاسخ داده شده باشد
پاسخ دهید
سلام. در ترکیب بار بسط ۲۸۰۰ که هم با قایم هست.وقتی بار قایم را به بار مرده اضافه کردید شده ۱٫۴ در ضمن یکبار هم EZ را در ترکیب بار نوشتید.ایا این مقدار بار قایم رو در مدل سازی عین بار مرده وزنده باید اعمال کنیم چون اعمال نشه تو ترکیب بار بودنش چه مزیتی داره…
پاسخ دهید
باسلام
در مناطق با خطر زلزله بالا علاوه بر اینکه کل سازه باید بار قائم اعمال شود، باید در اجزایی همانند طره و کنسول ها این اثرات دوبرابر باقی اجزا مدل شود، بنابراین شما می توانید این Ez را محاسبه کرده و در قسمت مورد نظر اعمال کنید
پاسخ دهید
با سلام
بسیار عالی
پاسخ دهید
سلام خدمت شما مهندس عزیز
سپاس از لطفی که به ما دارید و ما رو با نظرات خوبتون دلگرم می کنید.
پاسخ دهید
بسیار شیوا و اصولی بیان شده و جای خسته نباشید داره به گردآورندگان این مجموعه های آموزشی.
دستمریزاد.
پاسخ دهید
سلام خدمت شما مهندس عزیز
سپاس از نهایت لطفی که به ما دارید و ما رو با نظرات خوبتون دلگرم می کنید.
ماندگار باشید،یاحق.
پاسخ دهید