صفحه اصلی  »  پروانه محاسبات نظام مهندسی  »  تکنیک های مدیریت زمان در آزمون محاسبات نظام مهندسی 1402

تکنیک های مدیریت زمان در آزمون محاسبات نظام مهندسی 1402

 

 

برای قبولی در آزمون نظام مهندسی 1402 چه باید کرد؟

قطعا عوامل متفاوتی مانند روش صحیح مطالعه، بالا بردن سرعت تست زدن در آزمون محاسبات، مدیریت زمان و … در قبولی آزمون نظام مهندسی 1402 موثر است که در این بین مدیریت زمان در آزمون نظام مهندسی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

در این مقاله مشاوره ای در رابطه با تکنیک های مدیریت زمان در آزمون نظام مهندسی که اتفاقا همه داوطلبان آزمون محاسبات با آن درگیرند صحبت خواهیم کرد.

در این مقاله کاملا کاربردی برای راحتی کار شما یک ویدئو فوق العاده و رایگان ضبط کرده ایم که قطعا تمامی نکات مشاوره ای این مقاله را در آن بیان خواهیم کرد. قطعا رعایت کردن تمام نکاتی که در این ویدئو بیان می شوند شما را به قبولی در آزمون محاسبات نظام مهندسی نزدیک تر خواهد کرد در واقع شما با دیدن این ویدئوها چند گام جلوتر از دیگر رقبای خود هستید.

 

با نمره بالای 50 در آزمون محاسبات عمران قبول شوید

⌛ آخرین به روز رسانی: 26 آبان 1402

📕 تغییرات به روز رسانی: آپدیت براساس آزمون 1402

 

در این مقاله مشاوره ای فوق العاده چه می آموزیم؟

تکنیک افزایش سرعت با دو رنگ خودکار (مخصوص تمرین تست زنی)

برای کسب توانایی در مدیریت زمان در آزمون های محاسبات نظام مهندسی می توانید از تست زنی با دو خودکار استفاده کنید به این صورت که:

  1. ابتدا با ایجاد شرایط واقعی آزمون محاسبات و با در نظر گرفتن زمان استاندارد شروع به پاسخگویی سوالات با خودکار آبی کنید.
  2. هرگاه زمان استاندارد به پایان رسید خودکار خود را عوض کرده و با خودکار مشکی به سوالات باقی مانده جواب دهید.
  3. در دفعات اول استفاده از این روش مشاهده می کنید که در زمان استاندارد به سوالات کمی پاسخ داده اید یعنی حجم پاسخ سوالات با رنگ آبی خیلی کمتر از سوالاتی است که با آبی و مشکی پاسخ داده اید.
  4. به مرور زمان و با تمرین بیشتر خواهید دید که حجم استفاده از خودکار مشکی (سوالاتی که در خارج وقت استاندارد پاسخ داده اید) رفته رفته کاهش می یابد.
  5. پس از این که به تمامی سوالاتی که احاطه داشتید پاسخ دادید درصد پاسخ های درست خود را با در نظر گرفتن نمره منفی در دو حالت زیر محاسبه کنید:
  • اول برای سوالاتی که در زمان استاندارد پاسخ داده اید (خودکار آبی)
  • سپس برای تمامی سوالات چه آنهایی که در وقت استاندارد و چه در خارج این وقت پاسخ داده اید (آبی و مشکی)
  1. درصد پاسخ گویی در وقت استاندارد به شما نشان می دهد که شما در وقت استاندارد به چند درصد سوالات پاسخ درست داده اید. و درصد پاسخ گویی دوم به شما نشان می دهد که شما بر چند درصد مطالب احاطه داشته اید.
  2. از این دو درصد می توانید به مسائل مهم زیر در مورد خودتان پی ببرید:
  • اگر درصد پاسخ گویی در وقت استاندارد کم باشد، باید به زمان توجه کنید و سرعت عمل خود را با تمرین افزایش دهید.
  • در صورتی که درصد پاسخ گویی کلی شما بالا بود نشان می دهد شما به مطالب احاطه کافی دارید و فقط باید به مسأله زمان توجه کنید.
  • اگر درصد پاسخ گویی کلی شما کم بود نشان دهنده این است که به مطالب احاطه کافی ندارید بنابراین قبل از تست زنی های بعدی مطالب مورد نظر را مرور کنید و ضعف خود را در زمینه دانش برطرف کنید و سپس به سراغ تمرین تست زنی بروید.

 

تکنیک های مدیریت زمان در آزمون محاسبات نظام مهندسی سال 1398

 

تکنیک مربع و دایره (مخصوص سرجلسه آزمون)

در اولین نکات مشاوره ای آزمون محاسبات سبزسازه هم به طور مختصر اشاره کردیم که وقتی در جلسه آزمون محاسبات، سوال‌ها را می‌خوانیم در برخورد با آن ها 3 رفتار می توانیم از خودمان نشان دهیم:

روش های مدیریت زمان در آزمون محاسبات نظام مهندسی در سال 1398

  1. یا این سوال را بلد نیستیم: دور ِ شماره سوال، دایره می کشیم.
  2. یا بلد هستیم اما وقت گیر است: دور ِ شماره سوال، مربع می کشیم.
  3. یا سوال را بلد هستیم و حل می‌کنیم.

 

ابتدا تمام سوالات تستی را که بلد هستید و وقت گیر نیستند را حل ‌کنید. چرا که بهتر است مغز شما اول سوال‌هایی را حل کند که خسته‌اش نمی‌کند. پس از آخرین سوالی که حل می‌کنید، می‌بینید چهل تا پنجاه دقیقه دیگر وقت دارید. تا اینجای کار شما کلیه سوالاتی را که نیاز به صرف انرژی ِ مغز نداشت حل کرده و یک دور هم دفترچه را دور کردید و این کار یعنی نزدیک شدن به قبولی در آزمون مهر 99.

 

چند نکته:

  • یادتان نرود در آزمون محاسبات همه سوال‌ها، چه سخت چه آسان، یک نمره دارند. پس برنده کسی است که سوالات آسان بیشتری را پاسخ بدهد.
  • دچار تله سوالات وقت گیر نشود. این سوالات به ظاهر ساده به نظر می آیند اما وقت زیادی را از شما گرفته و شاید باعث شوند از حل سوالات زیادی باز بمانید. پس چندین سوال کوتاه پاسخ را فدای یک سوال ساده وقت گیر نکنید. اگر ای‌کیو یا آی کیوی بالایی داشته باشید می دانید کلیه سوالاتی که با این عنوان شروع می شوند وقت گیرند: کدام گزینه در مورد شالوده های عمیق درست نمی باشد؟

لازمه پاسخ به چنین سوالی این است که تک تک جملات هر گزینه را در آیین نامه بررسی کنید و به دنبال آن ها بگردید. این سوال مسلما از 2.5 دقیقه بیشتر وقت می گیرد.

  • زمانی که رقبای شما با سوالات وقت گیر و دشوار آزمون محاسبات دارند دست و پا می‌زنند، شما به سرعت از کنار اینها رد شوید. مثل یک ردیاب به دنبال سوالات ساده باشید و بدون اینکه به مغزتان فشار بیاورید این سوالات را حل ‌کنید.

پس از یک دور بررسی دفترچه، حال وقت بازگشت به سوالات مربع دار و دایره دار است. خب ! اول به سراغ کدام سوالات می روید؟ صد البته! همان سوالات آسانی که وقت گیر بودند چون اطمینان بیشتری به درست حل کردن آن ها دارید و وقت کمتری برای فکر کردن به آن ها صرف می کنید.

تکنیک زمان های نقصانی یا پس انداز زمان (مخصوص سرجلسه آزمون)

تکنیک زمان‌های نقصانی، نوعی تکنیک ِ مدیریت زمان در آزمون محاسبات نظام مهندسی است که به کمک آن می‌توان کلیه سوالات دفترچه را بررسی و بخشی از وقت را نیز پس انداز کرد.

همانطور که در تکنیک قبلی یاد گرفتیم می توانیم با مربع و دایره کشیدن دور بعضی از سوالات پیش رفته و اولویت حل را به سوالات ساده بدهیم. در این صورت به شرط اینکه برای حل هر سوال 2.5 دقیقه وقت صرف کرده باشیم بخشی از زمان ما ذخیره می شود. چقدر؟ بستگی دارد به تعداد سوالات مربع و دایره دارمان.

من اگر با این تکنیک بعضی از سوالات را حل نکنم و وقتشان را ذخیره کنم، با این وقت ذخیره شده چه کار کنم؟

در بین کلیه مباحث آزمون محاسبات برخی مباحث ساده تر و برخی سخت‌تر هستند. در حالی که رقبای شما در جلسه آزمون محاسبات هنوز دارند می‌دوند، نفس نفس می‌زنند که برسند به ته دفترچه، شما یک دور دفترچه را بررسی کرده اید و الان هم یک هنوز وقت دارید یکبار دیگر مرور کنید. تکنیک زمان‌های نقصانی از این جهت به شما کمک می‌کند که:

  1. سر جلسه آزمون شتابزده نباشید چون عجله می‌کنید تعداد بی‌دقتی‌ های ویرانگرتان بالا می‌رود. بی دقتی ویرانگر یعنی سوالی که می‌توانستید درست حل کنید را غلط جواب می دهید. نه تنها نمره‌اش را نگرفتید بلکه یک سوم نمره منفی می گیرید.
  2. بتوانید کل دفترچه را یک دور بررسی کنید و همه سوالات آسان را از دل دفترچه بیرون بکشید. در این صورت، اطمینان دارید کلیه سوالات را یکبار از نظر گذرانده اید و سوال ساده ای از قلم نیفتاده.
  3. مقداری زمان برای خود ذخیره می کنید که به کمک آن می توانید به سوال های پاسخ نداده شده فکر کنید. ابتدا به سراغ سوالات ساده وقت گیر و سپس به سراغ سوالات سخت می روید و با آرامش خاطر و دقت آن ها را بررسی می کنید.

پس حواستان باشد تکنیک مربع و دایره به کمک تکنیک زمان‌های نقصانی کمک می‌کند سوال‌هایی که بلد هستید را بزنید، آرام باشید، عجله نکنید و وقت زیاد داشته باشید. توجه داشته باشید که موفقیت در آزمون نظام مهندسی همانند گنجینه ای است که درون صندوقی قرار دارد و کلید آن در سطرسطر مباحث مقررات ملی گذاشته شده است پس برای دست یابی به آن باید سطر به سطر آیین نامه ها را عمیقا درک کنید.

 

روش های مدیریت زمان در آزمون محاسبات نظام مهندسی برای مهندسین پر مشغله

علت عدم موفقیت: عدم مدیریت زمان در آزمون محاسبات نظام مهندسی

 

 

مدیریت زمان در آزمون نظام مهندسی و برنامه ریزی برای قبولی در آزمون محاسبات نظام مهندسی سال 1398                                                 

 

تکنیک تقسیم بندی زمان آزمون (مخصوص سرجلسه آزمون)

میانگین کل تعداد سوالاتی که افراد قبول شده در دوره های قبلی پاسخ داده اند حدود ۳۵ الی 43 سوال است، هم پاسخ های درست و هم پاسخ های غلط. پس می توانید از پاسخ به حدود ۲۰ سوال صرفنظر کرده و زمان آن را به تناسب برای سایر سوالات استفاده کنید. تا اینجا شد خرید 80 دقیقه زمان و حذف 20 سوال دشوار .

اصلا نگران کمبود زمان نباشید چون از حدود ۴۰ سوالی که می خواهید به آن ها پاسخ دهید، حدود 5 سوال را می توانید با زمانی کمتر از یک دقیقه پاسخ دهید. این سوالات معمولا از مباحث 7، 8 و بعضا تحلیل سازه می باشند. پس تا اینجا هم شد خرید 15 دقیقه زمان دیگر !

بنابراین شما برای بقیه 35 سوال باقی مانده حدودا  95 دقیقه بیشتر زمان دارید یعنی برای هر سوال حدود 6 دقیقه زمان دارید. با این تکنیک شما می توانید به 40 سوال بدون هیچ استرس و کمبود وقتی پاسخ داده و از درست بودن پاسخ هایتان هم بخاطر دقت بالا اطمینان داشته باشید.

 

تکنیک های مدیریت زمان در آزمون محاسبات نظام مهندسی سال 1398 (برای قبولی در آزمون محاسبات نظام مهندسی چه کنیم؟)

تکنیک حذف گزینه و پاسخ دهی با احتمال (مخصوص سرجلسه آزمون)

در آزمون های نظام مهندسی نمره منفی وجود دارد؛ یعنی به ازای هر پاسخ غلط یک سوم نمره منفی تعلق می گیرد. اگر سؤالی را بدون پاسخ بگذارید هیچ نمره ی منفی نمی گیرید ولی در صورتی که به سؤالی پاسخ اشتباه دهید علاوه بر آن که نمره ی آن را کسب نمی کنید بلکه1/3  نمره نیز از دست می دهید.

اگر پاسخ سؤالی را نمی دانستیم در چه صورت می توانیم شانسی به آن پاسخ دهیم؟

  1. اگر در تستی هیچ یک از گزینه ها را نتوانستید حذف کنید و بخواهید از روی شانس به آن پاسخ دهید احتمال انتخاب گزینه صحیح 4/1 می باشد یعنی 25 درصد. 25 درصد احتمال ضعیفی است بنابراین به این تست پاسخ ندهید و به سراغ تست دیگری بروید.
  2. اگر در تستی با توجه به معلومات و دانش تان توانستید یک گزینه را حذف کنید و بخواهید بین سه گزینه باقی مانده به طور شانسی به آن پاسخ دهید، احتمال انتخاب گزینه درست 3/1 می باشد که این احتمال هم خیلی بالا نیست.
  3. اگر در تستی مطمئن شدید، دو گزینه اشتباه بوده و بخواهید گزینه ی درست را به طور احتمالی حدس بزنید احتمال انتخاب گزینه ی درست 2/1 یا 50 درصد می باشد که احتمال خوبی است. بنابراین در این مورد یکی از دو گزینه ی باقی مانده را انتخاب کنید. در انتخاب این گزینه دقت کنید اولین گزینه ای که به نظرتان درست آمد همان را علامت بزنید.

دقت کنید!

اگر اطمینان دارید که به ۳۰ سوال پاسخ درست داده اید، سعی کنید حداقل  ۴ سوال دیگر را هم پاسخ دهید چونکه اگر فقط ۳۰ سوال را جواب داده باشید در صورت اشتباه بودن ِ تنها یکی از جواب ها همه چیز خراب خواهد شد.

ولی اگر به کمتر از ۳۰ سوال جواب درست داده‌اید و در بعضی از سوالات بین چند گزینه شک دارید، فقط آن سوالاتی را که بین دو گزینه شک دارید جواب دهید که با توجه به شانس 50 درصدی تعداد پاسخ های خود را حداقل به ۳۰ برسانید و حداقل نمره قبولی را کسب کنید.

 

مقاله مدیریت زمان برای قبولی در آزمون نظام مهندسی سال 1398

 

تکنیک های حذف گمراه کننده ها (مخصوص سرجلسه آزمون)

  1. در آزمون های تستی برخی از گزینه ها بسیار به هم نزدیک اند و ممکن است همین شباهت ما را به اشتباه بیندازد. بهترین راه پاسخگویی به تست ها این است که پیش از دیدن گزینه ها، به سوال در ذهن خود پاسخ دهیم و سپس در بین گزینه ها به دنبال آن بگردیم. این کار دو فایده برای ما دارد:
  • صرفه جویی در وقت (عدم مطالعه گزینه ها، یک بار اول و یک بار آخر کار)
  • افزایش احتمال پاسخ درست دادن (عدم گمراه شدن با تله گزینه ها)
  1. تحقیقات نشان داده که احتمال درست بودن پاسخی که برای اولین بار به ذهن می رسد و شما آن را انتخاب کرده اید بسیار زیاد است. بنابراین در مرورهای بعدی، پاسخ را تغییر ندهید مگر آن که 100 درصد مطمئن شوید پاسخی را که پیدا کرده اید از پاسخ اولیه صحیح تر می باشد.
  2. در بعضی از سوالات سرنخ هایی مناسبی در صورت سؤال وجود دارد که شما را به حل درست سوال هدایت می کند. به خصوص در تست های استاندارد، اطلاعات لازم برای حل تست، در صورت همان سوال وجود دارد. سعی کنید با مطالعه دقیق متن سوال، اطلاعات لازم را از صورت تست استخراج کنید. زیر کلمات مهم و کلیدی تست خط بکشید و کلماتی که معنی تست را عوض می کنند مشخص کنید و سپس به حل آن بپردازید تا از دوباره کاری و اتلاف وقت جلوگیری شود.
  3. با دیدن صورت طولانی یک تست از حل آن منصرف نشوید. جدیدا در آزمون محاسبات نظام مهندسی طول صورت برخی از سوالات آنقدر زیاد است که وقتی به آخر متن تست می رسیم، اولش را یادمان رفته است. به این نکته اساسی دقت کنید که طراحان برجسته و ماهر، اغلب برای تست های طولانی پاسخ های بسیار کوتاهی در نظر می گیرند. بر این اساس بسیاری از تست هایی که ظاهری طولانی دارند راه حل بسیار ساده ای داشته که با کمی دقت می توانید آن ها را حل کنید.

 

نکته ای هم که در پایان باید به آن توجه کنید این است که حتما قبل از حضور در جلسه آزمون  محاسبات نظام مهندسی، پاسخ تشریحی آزمون سال های گذشته را بررسی کنید. همین امروز پاسخ تشریحی آزمون محاسبات دی 1401 را بررسی کنید. منتظر پاسخ تشریحی آزمون محاسبات 1402 باشید.

 

در صورتی که تمایل به استفاده از مشاوره سبزسازه دارید؛ می توانید با آیدی تلگرام Sabzsaze_azmo@ ارتباط برقرار کنید.

 

پیش از همه باخبر شوید!

تعداد علاقه‌مندانی که تاکنون عضو خبرنامه ما شده‌اند: 37,298 نفر

تفاوت خبرنامه ایمیلی سبزسازه با سایر خبرنامه‌ها، نوآورانه و بروز بودن آن است. فقط تخفیف‌ها، جشنواره‌ها، تازه‌ترین‌های آموزشی و ... مورد علاقه شما را هر هفته به ایمیلتان ارسال می‌کنیم.

نگران نباشید، ما هم مثل شما از ایمیل‌های تبلیغاتی متنفریم و خاطر شما را نخواهیم آزرد!

تولید کنندگان آموزش
با ارسال اولین دیدگاه، به بهبود این محتوا کمک کنید.
question