بتن مگر یا نظافت، بتنی سبک است (با سیمان کم، بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ کیلوگرم سیمان در هر متر مکعب بتن) که در زیر فوندانسیون ریخته می شود. معمولا ضخامت آن بین ۱۰ الی ۱۵ سانتیمتر می باشد و از هر طرف ۱۰ الی ۱۵ سانتیمتر بیشتر از فونداسیون ریخته می شود.
بتن مگر، معمولا به دو دلیل مورد استفاده قرار می گـیـرد :
- برای جلو گیری از تماس مستقیم بتن اصلی فونداسیون با خاک و جلوگیری از آبکش شدن
- برای رگلاژ کف فونداسیون و ایجاد سطحی صاف برای ادامه پی سازی.
دلایل استفاده از بتن مگر:
- باعث می شود تا فونداسیون صاف، تراز و همگن شود.
- خاک را برای پی ریزی اماده می کند.
- جلوگیری از نفوذ سیمان به خاک.
- برای تراز کردن کف پی، اگر بیش از حد لازم خاک برداری انجام شد برای پر کردن فضای خالی استفاده می شود.
- جلوگیری از جذب آب بتن پی توسط خاک.
نکات اجرایی بتن مگر :
- قبل از اجرا حتما بر روی سطح خاک گازوئیل یا ماده ی مناسب دیگری ریخته شود تا از رویش گیاهان و از نفوذ آنها به فوندانسیون جلوگیری شود و حشرات را از خاک دفع کند.
- خاک بستر مرطوب شود تا آب بتن جذب خاک نشود، زیرا با هدر رفتن مقداری از آب ، بتن کیفیت خود را از دست می دهد.
- اگر قرار باشد بتن مگر بر روی شفته آهک ایجاد شود باید سطح شفته آهک مرطوب شود تا آب بتن را جذب نکند؛ زیرا با جذب شدن آب ، بتن پوک می شود. باید توجه داشت که شفته به مقاومت ۱/۵کیلوگرم بر سانتی متر مربع رسیده باشد.
- پس از اجرای بتن مگر، باید سطح آنرا ماله کشید تا به سطحی صاف و یکنواخت برسد؛ تا بتوانیم فاصله ی آرماتورها را دقیقا اندازه گیری کنیم و آرماتوربندی بهتری داشته باشیم.
- بعد از ریختن بتن مگر، با توجه به دمای هوا حدود ۱۰ ساعت سطح آن را مرطوب نگه دارید(با پاشیدن آب) و بعد از گذشت یک (۱) روز می توانید عملیات بعدی را شروع کنید و روی ان راه بروید.
مسیر یادگیری برای حرفه ای شدن
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- بتن مگر
مطلبی میخواهید که نیست ؟ از ما بپرسید تا برایتان محتوا رایگان تولید کنیم!
- ارسال سوال برای تولید محتوا
عرض ادب و احترام
یه سوال اجرایی از خدمتتون داشتم،
آیا تراز نبودن فونداسیون رواداری داره و اگه داره چقدر میتونه باشه و اگه در حین اجرا متوجه عدم تراز فونداسیون بشیم چه راهکاری داره؟
(منظور اینکه ابتدا تا انتهای فونداسیون در یک کد ارتفاعی نباشه و مثلا ۲۰ سانت اختلاف ارتفاع داشته باشه، بصورت شیبدار)
از گروه سبز سازه بسیار ممنونم
پاسخ دهید
سلام
در مورد روداری ها در جدول ۹-۱۲-۱ مبحث نهم مقرارت ملی اشاره شده است که ردیف ۷ جدول مربوطه در مورد فونداسیون می باشد. طبق برداشت از این حدول مبحث نهم، حداکثر می شود ۵ درصد در ضخامت رواداری داشت برای این مساله، یعنی نهایتا باید زیر فونداسیون در یک تراز باشد و بالای فونداسیون به اندازه ۵ درصد ضخامت فونداسیون می تواند از همدیگر اختلاف تراز داشته باشد. در غیر این صورت برای اختلاف تراز مربوطه، باید مجددا محاسبات فونداسیون و ستون های طبقه اول کنترل بشود
این اختلاف ترازها را می شود با یک بتن ریزی اضافه روی فونداسیون رفع نمود، البته باید با کاشت میلگرد در داخل بتن قبلی اتصال و پیوستگی دو قسمت برقرار شود.
پاسخ دهید